Πατρινό Καρναβάλι: Sold out οι προκρατήσεις για το τριήμερο της παρέλασης

Το καρναβάλι επιστρέφει μετά από τρία χρόνια πανδημίας στη πρωτεύουσά του!

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Με κεντρική ιδέα την Αναγέννηση στην τελετή έναρξης, μια αναγέννηση της φύσης και του πολιτισμού, το Πατρινό Καρναβάλι «επιστρέφει» δυναμικά στην πρωτεύουσά του, μετά από τρία χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

«Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, ο τελάλης βγήκε στους δρόμους της Πάτρας για να αναγγείλει το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης και τον ερχομό του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης φτάνουν το 98,6%. Τα προηγούμενα χρόνια, από το 2020 έως και το 2022, υπολογίζεται ότι χάθηκαν σχεδόν 90εκτ. ευρώ από την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων λόγω του κορωνοϊού και της πανδημίας», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας , πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

πατρινό καρναβάλι- ΆΡΜΑ

Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης στην Πάτρα φτάνουν το 98,6% (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Το Πατρινό καρναβάλι με 193 χρόνια ιστορίας αποτελεί τόσο τη μεγαλύτερη, όσο και την παλιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στο κόσμο όσον αφορά στη συμμετοχή των καρναβαλιστών.

Καιρός: Σκάει μετεωρολογική «βόμβα» - Η προειδοποίηση των μετεωρολόγων

«Το καρναβάλι της Πάτρας συνθέτουν ένα σύνολο εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, καρναβάλι των μικρών κ.ά. Οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 17 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα. Το Πατρινό Καρναβάλι θα κορυφωθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς με τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση των πληρωμάτων του Σαββάτου, τη φαντασμαγορική μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των πληρωμάτων της Κυριακής και τέλος το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στον μώλο του Αγίου Νικολάου, στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας», πρόσθεσε.

Καρναβαλιστές στην Πάτρα

Το Πατρινό καρναβάλι μετρά 193 χρόνια ιστορίας (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Πατρινό Καρναβάλι: Στο 67,7 % οι προ-κρατήσεις στο πρώτο «ραντεβού» 

Το παρών στο Πατρινό Καρναβάλι αναμένεται να δώσουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, τόσο από τους γειτονικούς νομούς, όσο και από την Αττική, οι οποίοι θα θελήσουν να βρεθούν στη βασίλισσα της αποκριάς και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στους δρόμους της Πάτρας. Το βράδυ της 21 Ιανουαρίου στην πλατεία Γεωργίου Α έχει δοθεί το πρώτο «ραντεβού» για το φετινό Καρναβάλι, ενώ νωρίτερα την ίδια μέρα θα γίνει η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λάβαρου στο δημαρχείο. 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, το χρονικό διάστημα 20- 22/1, οι προ-κρατήσεις σε αυτοτελή ακίνητα/διαμερίσματα αγγίζουν το 67,7% στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Το συνολικό κόστος διαμονής (2 διανυκτερεύσεις) για ένα ζευγάρι ή/και μια τετραμελή οικογένεια με δυο παιδιά έως 13ετών, κυμαίνεται από 115€ έως 171€ για κατοικία 50τμ- 75τμ σε απόσταση έως 5χλμ από το κέντρο της Πάτρας. Το κόστος διαμονής καταγράφεται λογικό και χωρίς αυξομειώσεις», σημείωσε ο κ. Μπάκας.


 
 

Sold out οι προκρατήσεις το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης στην Πάτρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί είναι εκείνοι  οι οποίοι θα βρεθούν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας την περίοδο των Αποκριών, προκειμένου να ζήσουν στιγμές μοναδικές, με ξέφρενα πάρτι και διασκέδαση μέχρι το πρωί. 

Κορυφαία στιγμή του Καρναβαλιού στην Πάτρα αποτελεί η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής, όπου χιλιάδες καρναβαλιστές με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές, συνοδεύοντας τα άρματα, θα στείλουν μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας. Στις 26 Φεβρουαρίου αναμένεται και η τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού, με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου.

 Αποκριάτικο άρμα στην Πάτρα

Κορυφαία στιγμή του Καρναβαλιού στην Πάτρα αποτελεί η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής (φωτ. αρχείου eurokinissi)

«Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της περιοχής, οι συμμετέχοντες καρναβαλιστές ξεπερνούν μέχρι στιγμής τους 60.000, ενώ οι προκρατήσεις στην περιοχή το διάστημα 24/2- 27/2, αγγίζουν το 98,6% για αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.


Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή 24/2 - αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 552€ έως και 1.715€ . Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 64τμ σε απόσταση 3,2 χλμ από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 95τμ στο κέντρο της πόλης», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Ποια είναι η πιο περιζήτητη ειδικότητα στα ξενοδοχεία της Ελλάδας

Πατρινό καρναβάλι: Οικονομικές επιλογές για το τριήμερο της παρέλασης

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, η Αχαΐα διαθέτει και οικονομικές επιλογές για τους ταξιδιώτες που θα θελήσουν να επισκεφτούν τη βασίλισσα του καρναβαλιού, την Πάτρα και να ζήσουν από κοντά την εμπειρία του Πατρινού Καρναβαλιού. 

«Το παραθαλάσσιο μέτωπο της Αχαΐας, διαθέτει επιλογές για όλα τα οικονομικά βαλάντια, τόσο για τους επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να παραστούν και να συμμετέχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, όσο και για αυτούς που επιθυμούν να επιλέξουν ένα μέρος πιο ήρεμο, πλησίον της θάλασσας και να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης.

Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες οικονομικές επιλογές στην Αχαΐα την περίοδο του καρναβαλιού (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Το κόστος μίσθωσης σε αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα ξεκινά από 182€ και διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τη δυναμικότητα του. Στα Σελιανίτικα, το κόστος μίσθωσης κατοικίας 105τμ με 3 Υ/Δ διαμορφώνεται στα 367€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Στο Λόγγο, studio μισθώνεται προς 182€ για τρεις διανυκτερεύσεις, ενώ στον Αλισσό, κατοικία 85τμ με 2 Υ/Δ προς 405€», είπε.

Όπως πρόσθεσε, οι παραπάνω προορισμοί επιλέγονται κυρίως από οικογένειες που τα παιδιά τους θα συμμετέχουν στο “Καρναβάλι των Μικρών”, το οποίο αποτελεί και πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα του Πατρινού Καρναβαλιού. 

«Εκείνη την ημέρα χιλιάδες μικροί καρναβαλιστές από την Πάτρα, αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας παρελαύνουν σε ομάδες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Υπολογίζεται μάλιστα ότι κάθε χρόνο παρελαύνουν μαζί με τους συνοδούς τους περί τα 10.000 παιδιά».

Τουρισμός για Όλους: Πότε θα γίνει νέα κλήρωση για τα 125.000 voucher

Το Πατρινό Καρναβάλι μπορεί να αποτελέσει «αρωγό» τουριστικής ανάπτυξης  

Σύμφωνα με στοιχεία της DataRC, περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες, (54,1% το 2012), ιδιαίτερα στο καρναβάλι των μεγάλων, φτάνουν από την Αττική. Αντιθέτως, το “Καρναβάλι των Μικρών” φαίνεται να προσελκύει επισκέπτες από διάφορα μέρη της επικράτειας και κυρίως από πόλεις της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων. 

παρέλαση στο Πατρινό Καρναβάλι

Περισσότεροι από τους μισούς επισκέπτες στο καρναβάλι της Πάτρας, φτάνουν από την Αττική (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Έρευνα της DataRC, δείχνει επίσης ότι oι επισκέπτες επιλέγουν το καρναβάλι κυρίως γιατί το θεωρούν «σημείο διασκέδασης» και ευκαιρία να βιώσουν την «καρναβαλική ατμόσφαιρα», ενώ οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού και το θέαμα που προσφέρουν αποτελούν δευτερεύοντα κριτήρια γι’ αυτούς. 

«Ο μεγάλος όγκος των επισκεπτών καταφθάνει στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Κατά μέσο όρο η διαμονή των επισκεπτών υπολογίζεται στις 2- 2,5 ημέρες, ενώ ένας στους 5 επισκέπτες επιλέγει την αυθημερόν επίσκεψη.

Market Pass: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα τροφίμων

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο βαθμός συμμετοχής σε άλλες εκδηλώσεις εκτός Πατρινού καρναβαλιού, όπως και οι επισκέψεις σε κάθε είδους αξιοθέατα, εξακολουθούν να μην αποτελούν σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες της πόλης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην απουσία δικτύωσης των πολιτιστικών πόρων της ευρύτερης περιοχής, καθώς και στην έλλειψη του καρναβαλικού μουσείου», είπε στο star.gr ο κ. Μπάκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top