Καιρός: Σκάει μετεωρολογική «βόμβα» - Η προειδοποίηση των μετεωρολόγων

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή 20/1

H πρόγνωση του καιρού για σήμερα 18/01 από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ολική ανατροπή του σκηνικού του καιρού θα υπάρξει από τις επόμενες μέρες, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν ότι έρχεται μετεωρολογική «βόμβα» από την Ιταλία. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Facebook, πολικές αέριες μάζες αναμένεται να καλύψουν μεγάλο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης και μάλιστα θα φτάσουν μέχρι και την Ιταλία. 

Εκεί θα «συγκρουστούν» με θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο και αναμένεται να σχηματίσουν ένα βαρομετρικό χαμηλό, του οποίου η ατμοσφαιρική πίεση θα πέσει με πολύ γρήγορο ρυθμό.

Καιρός: Έρχεται μεγάλο κύμα χιονιά - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Το σύστημα κακοκαιρίας θα κινηθεί προς τα βορειοανατολικά και θα προκαλέσει κακοκαιρία στη χώρα μας το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή.

Κύρια χαρακτηριστικά θα έχει τους πολύ ισχυρούς ανέμους, την πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια στα βουνά, αλλά ακόμα και μέσα σε πόλεις στη δυτική Μακεδονία, καθώς και τις ισχυρές βροχές - καταιγίδες.

Μέχρι και την Πέμπτη πάντως σε αρκετές περιοχές της χώρας μας θα κυριαρχούν οι υψηλές θερμοκρασίες με τους νοτιάδες να μεταφέρουν και αφρικανική σκόνη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top