Κακοκαιρία Barbara: Έρχεται επιδείνωση - «Αγριεύει» μέχρι το βράδυ!   

Θ. Κολυδάς: Πόσο θα διαρκέσει η επιδείνωση και το νέο κύμα    

Νέα έξαρση της κακοκαιρίας Barbara αναμένουν οι μετεωρολόγοι στην Αττική, με έντονα φαινόμενα, λόγος άλλωστε για τον οποίο εστάλη μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία, ενώ έκλεισε και η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο Οινοφύτων.       

Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών – Λαμίας: Από Καλυφτάκη μέχρι Οινόφυτα

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Μετεωρολογικών Ερευνών της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, περιμένουμε έξαρση της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες στην Αττική καθώς «αναμένονται πολύ ψυχρότερες αέριες μάζες και για αυτό επικαιροποιήθηκε η προειδοποίηση σε «κόκκινο» χωρωμα  στο ευρωπαϊκό σύστημα Μeteo Αlarm».  

Κακοκαιρία Barbara: Ενεργοποίηση 112 και πιθανή διακοπή της κυκλοφορίας 

Όπως επίσης διευκρίνισε η υποχρέωση αυτή υπάρχει όταν το ύψος του χιονιού εντός αστικής περιοχής ξεπερνά τα 10 εκατοστά. 

Οι περιοχές που θα πλήξει το νέο κύμα της κακοκαιρίας Barbara  

Όσον αφορά τις περιοχές που θα πλήξει στην Αττική το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, ο Θ. Κολυδάς ανέφερε ότι «όπως και χθες αναμένεται  να επηρεασθεί η περιοχή από το Μαρούσι και πάνω», αν και διευκρίνισε ότι ο χιονιάς έρχεται κατά λωρίδες, όχι μόνο  στον άξονα Βορράς Νότου αλλά και Ανατολής – Δύσης. 

 Κακοκαιρία Barbara: Έρχεται επιδείνωση

Κακοκαιρία Barbara: Έρχεται επιδείνωση   

Προειδοποίησε όμως ότι «έχουμε ακόμη με 6-8 ώρες δυνατού χιονιά». 

Κακοκαιρία Barbara: Κλειστά τα σχολεία - Τηλεκπαίδευση στην Αττική

Ο καιρός της Δευτέρας, το διάλειμμα και η νέα επιδείνωση     

Όσσν αφορά  τον καιρό της Δευτέρας 6/2, ανέφερε ότι θα έχουμε αρχικά  ηπιότερα φαινόμενα χωρίς η κακοκαιρία να σταματήσει,  ενώ θα παρουσιάσει και νέα επιδείνωση που θα ξεκινήσει το βράδυ της Δευτέρας και θα διαρκέσει  μέχρι την Τρίτη, οπότε και αναμένεται πλέον να εξασθενήσει  

 

Κακοκαιρία Barbara: Η εξέλιξή της

Κακοκαιρία Barbara: Τηλεργασία στο Δημόσιο τη Δευτέρα  

Ο μετεωρολόγος του Star επισήμανε επίσης ότι στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκονται η βόρεια Αττική, η Βοιωτία η Εύβοια και τμήματα της Φθιώτιδας,  ενώ στις υπόλοιπες  περιοχές δεν είναι ιδιαίτερα έντονα τα φαινόμενα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top