Πατέρας Αντώνιος: Πήρε νέα προθεσμία για την ανωμοτί κατάθεση

Καλείται να δώσει εξηγήσεις για δύο βαρύτατες καταγγελίες

Το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Γύγου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star 

Νέα προθεσμία έλαβε από τις Εισαγγελείς Ανηλίκων ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, πατέρας Αντώνιος, που έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για δύο βαρύτατες σεξουαλικές πράξεις σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενούνταν σε δομές.

Πατήρ Αντώνιος: «Ο γιος μου ανέκτησε αποδεικτικά στοιχεία από το κινητό»

Ο ιερέας δια των συνηγόρων του ζήτησε και έλαβε δεύτερη προθεσμία για άλλες δέκα ημέρες, προκειμένου να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του για αδικήματα που αφορούν καταγγελίες για σεξουαλική βία κατά ανηλίκων.

ο πατέρας Αντώνιος/ φωτογραφία Eurokinissi

ο πατέρας Αντώνιος/ φωτογραφία Eurokinissi

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Κιβωτού, πατέρας Αντώνιος θα προσπαθήσει να αποδομήσει μια - μια τις καταγγελίες, παρουσιάζοντας έγγραφα με ημερομηνίες, ανταλλαγές μηνυμάτων και μαρτυρίες από πρώην εργαζόμενους της δομής.

Ο εισαγγελέας καλεί τον πατέρα Αντώνιο - Ύποπτος για ασέλγεια ανηλίκων

Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση που έχει αποσταλεί στον ιερωμένο, αφορά το κακούργημα της ασέλγειας σε βαθμό κακουργήματος με τη δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων αγοριών, ενώ παράλληλα του ζητούνται εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος καλείται να δώσει εξηγήσεις

Το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, για το οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος, αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της Κιβωτού σε πόλη της επαρχίας και ενός αγοριού 15 ετών.

Σύμφωνα πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ο πατέρας Αντώνιος την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί ενώπιον της εκκλησιαστικής επιτροπής που διενεργεί ανάκριση με εντολή της συνόδου και έπειτα θα υπάρξει πρόταση πορίσματος στο Συνοδικό δικαστήριο που εφόσον καταδικαστεί από την ποινική δικαιοσύνη, θα αποφασίσει την καθαίρεση του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top