Phantom: Όλη η Ελλάδα «υποκλίθηκε» στους ήρωες πιλότους

Ο θάνατός τους σκόρπισε θλίψη σε κάθε «γωνιά» της Ελλάδας

Όλη η Ελλάδα «υποκλίθηκε» στους ήρωες πιλότους- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Η Ελλάδα «γονατίζει» μπροστά στους νεκρούς της. Ο θάνατος των δύο πιλότων του μοιραίου Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα, σκόρπισε θλίψη σε κάθε «γωνιά» της Ελλάδας. 

Κηδεία Τουρούτσικα: Ο σπαραγμός των γονιών του πάνω από τον τάφο

Η οικογένεια, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι και οι φίλοι αποχαιρέτησαν σήμερα στην Αρκαδία, τον 29χρονο υποσμηναγό Μάριο - Μιχαήλ Τουρούτσικα και συγκυβερνήτη στο Phantom. Tην Παρασκευή 3/2 θα γίνει η κηδεία του κυβερνήτη, Σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στη Δράμα.

«Αγόρι μου, αετέ της ψυχής μου» - Ο επικήδειος της μάνας του Τουρούτσικα

Κάρπαθος: Δύο μαθητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο και πέταξαν στεφάνια προς τιμή των πιλότων

Στην Κάρπαθο δύο μαθητές δημοτικού έδωσαν μαθήματα πατριωτισμού, τιμώντας με το δικό τους τρόπο,  τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον υποσμηναγό Μάριο Τουρούτσικα. Οι δυο μοναδικοί μαθητές από το δημοτικό σχολείο Διαφανίου στην Κάρπαθο έψαλαν δυνατά τον εθνικό μας ύμνο προς τιμή των πιλότων, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Έριξαν στεφάνι στον «γαλάζιο τάφο», χαιρέτησαν στρατιωτικά και υποκλίθηκαν στους ήρωες της Πολεμικής Αεροπορίας. Στήριγμα των παιδιών η δασκάλα τους, Θεοδώρα Κουκουρίκου, που εμφύσησε στους μαθητές της  τον τρόπο που οι Έλληνες τιμούν τους ήρωες.

«Φτιάξαμε ένα στεφάνι και αποφασίσαμε να τιμήσουμε τους νεκρούς και των Ιμίων, αλλά και των παιδιών που χάθηκαν προχθές στη θάλασσα» είπε η δασκάλα. 

Θρήνος στην κηδεία του Τουρούτσικα - «Παιδί μου», φωνάζει ο πατέρας του

Καλαμάτα: O εθνικός ύμνος στη γιορτή της Υπαπαντής 

Ανήμερα της Υπαπαντής η πόλη της Καλαμάτας γιορτάζει.  Συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος,  ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας,  Χρυσόστομος, ζήτησε από το ποίμνιο να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

«Χάσαμε δυο νέα παιδιά στον βωμό του καθήκοντος. Προσέφεραν τη ζωή τους για την πατρίδα μας» είπε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

O Σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης και ο Υποσμηναγός Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας

O Σμηναγός Στάθης Τσιτλακίδης και ο Υποσμηναγός Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας

Mητσοτάκης: «Αντιμετωπίζουν τον θάνατο για την ελευθερία μας»

Στη σκιά των εκλιπόντων αξιωματικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας  πραγματοποιήθηκε το υπουργικό συμβούλιο, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει ότι είναι ημέρα θλίψης αλλά και υπερηφάνειας για την Ελλάδα.

«Έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωποι με το θάνατο για να μπορούμε να είμαστε εμείς ελεύθεροι. Η πατρίδα δεν τους ξεχνά και πάντα τους τιμά» είπε ο Πρωθυπουργός.

Τρίπολη: Ενός λεπτού σιγή για τον Υποσμηναγό Τουρούτσικα- Σκυφτοί οι ποδοσφαιριστές

Στην Τρίπολη, την ιδιαίτερη πατρίδα του Μάριου Τουρούτσικα , η εικόνα του υποσμηναγού καθήλωσε τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και του Αστέρα Τρίπολης στον αγώνα για το πρωτάθλημα, τιμώντας τον ήρωα με ενός λεπτού σιγή. 

Στη Λευκάδα, πριν την έναρξη του δημοτικού Συμβουλίου κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top