Mathgreece: Δωρεάν φροντιστήριο Μαθηματικών μέσω YouΤube

«Οι γονείς με οικονομικά προβλήματα ας ξέρουν και αυτήν την εναλλακτική»

Όλα όσα είπε ο Αναστάσιος Κοβατσίδης, μαθηματικός και δημιουργός του καναλιού Mathgreece στο YouTube

Το Mathgreece μέτρα αυτή τη στιγμή στο YouTube περισσότερους από 21.400 subscribers, παρέχοντας δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Όπως εξήγησε στο star.gr o δημιουργός του και μαθηματικός στο επάγγελμα Αναστάσιος Κοβατσίδης, η ιδέα για το Mathgreece γεννήθηκε πριν από πολλά χρόνια, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στη χώρα, ενώ δεν κρύβεται κάποιο οικονομικό κίνητρο.

Το Mathgreece μέτρα αυτή τη στιγμή στο YouTube περισσότερους από 18.500 subscribers

«Πριν από πολλά χρόνια μου γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσω διαδικτυακό υλικό για τα παιδιά, τα οποία δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάποιο φροντιστήριο, πόσο μάλλον κάποιο ιδιαίτερο μάθημα.

Η οικονομική κρίση τα προηγούμενα χρόνια αφαίρεσε από πάρα πολλά παιδιά αυτό το δικαίωμα και την πρόσβαση σε κάποιο φροντιστήριο. Ξεκίνησα πριν από περίπου έξι χρόνια να δημιουργώ φροντιστηριακά μαθήματα στο YouTube», είπε.

«Mama... θηματικά»: Η διασκευή του καθηγητή που η έγινε viral

Δωρεάν φροντιστήριο μαθηματικών μέσω YouTube

Όπως εξήγησε ο κ. Κοβατσίδης, αρχικά ετοίμασε υλικό για τα παιδιά της Ά τάξης του γυμνασίου και χρόνο με τον χρόνο και για τις υπόλοιπες τάξεις, φτάνοντας σήμερα να έχει δημιουργήσει δωρεάν φροντιστήρια υλικό για όλες τις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου. Καθημερινά το επισκέπτονται από 3.000 έως 3.500 χρήστες. 

«Όποιο παιδί θέλει και επιθυμεί μπορεί να μπαίνει και να προετοιμάζεται για το μάθημα της επόμενης ημέρας, πηγαίνοντας στο σχολείο με άνεση και αυτοπεποίθηση, χωρίς να αισθάνεται μειονεκτικά σε σχέση με τους υπόλοιπους συμμαθητές του, οι οποίοι έχουν ίσως περισσότερες δυνατότητες και προσβάσεις».

Ο Αναστάσιος Κοβατσίδης, μαθηματικός και δημιουργός του καναλιού Mathgreece στο YouTube

Ο Αναστάσιος Κοβατσίδης, μαθηματικός και δημιουργός του καναλιού Mathgreece στο YouTube

Ο χρόνος για κάθε βίντεο που ετοιμάζει στο Youtube, διαφέρει  από τάξη σε τάξη, καθώς μεταβάλλεται και ο βαθμός δυσκολίας της ύλης. 

«Τα βιντεάκια του γυμνασίου είναι σύντομα, 15- 20 λεπτών, καθώς οι μαθησιακές απαιτήσεις δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές. Στο λύκειο όμως, όπου οι απαιτήσεις είναι αυξανόμενες, ένα βίντεο μπορεί να κρατάει 40- 45 και 50 λεπτά, ώστε να είναι εφικτή η κάλυψη της ύλης».

Τριγωνομετρία, καρτεσιανές συντεταγμένες, εξισώσεις, ολοκληρώματα, θεωρία και αποδείξεις… μέσα από online δωρεάν μαθήματα στο Youtube

Όπως συμβαίνει και στα διά ζωσης μαθήματα, ο ίδιος απαντάει στις ερωτήσεις των διαδικτυακών μαθητών του, online, στα σχόλια κάτω από τα βίντεο που ανεβάζει. 

Καθημερινά δέχομαι εκατοντάδες ερωτήσεις. Φροντίζω να απαντάω σε όσα περισσότερα ερωτήματα μπορώ και να λύνω τις απορίες των μαθητών.

Το κανάλι του αυτή τη στιγμή μέτρα περισσότερα 500 βίντεο με ψηφιακά μαθήματα, ενώ αποτελεί προϊόν χρόνου και σκληρής δουλειάς πολλών ετών. 

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει από την playlist του καναλιού την τάξη και το κεφάλαιο που επιθυμεί.

«Είναι κατάθεση ψυχής. Δεν είναι μόνο η προετοιμασία και ο χρόνος που χρειάζεται για να γυριστεί ένα βίντεο, αλλά και το editing στο YouTube. Κάθε βίντεο απαιτεί τουλάχιστον μιάμιση ώρα δουλειάς για το γύρισμα, το μοντάζ και την ετοιμασία του πριν ανέβει στο διαδίκτυο», είπε.

Πανελλήνιες: «Κλείδωσε» η ημερομηνία – Ξεκινούν 1η Ιουνίου

«Μπαίνεις στο σπίτι μου καθημερινά. Με τη βοήθειά σου έχω καταφέρει να γράψω πάρα πολύ καλά στα μαθηματικά»

Αν και ο κ. Κοβατσίδης δε γνωρίζει εξ όψεως την τάξη του, δεν είναι λίγες οι φορές που οι διαδικτυακοί μαθητές του, τον αναγνωρίζουν στον δρόμο ή σε κάποια κοινωνική εκδήλωση και τον πλησιάζουν για να τον ευχαριστήσουν.

«Όταν συμβαίνει αυτό μου δημιουργείται ένα πολύ όμορφο συναίσθημα, καθώς πρόκειται για μια ξεχωριστή επαφή. Προχθές, μάλιστα κάποιος μου χτύπησε το κουδούνι στο σπίτι μου και μου έφερε γλυκά. Έμεινα στήλη άλατος. 

Μου είπε, “Εσύ μπορεί να μη με γνωρίζεις, αλλά εγώ σε ξέρω. Μπαίνεις στο σπίτι μου καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια. Μέσω της δικής σου βοήθειας έχω καταφέρει και έχω γράψει πάρα πολύ καλά στα μαθηματικά και αυτά τα γλυκά είναι μία ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης”!».

mathgreece σχόλια χρηστών στο youtube

Κάποια από τα σχόλια στο κανάλι Mathgreece. «Αυτό το πράγμα με γεμίζει χαρά! Καθημερινά δέχομαι μηνύματα ευχαριστίας από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και την ελληνόφωνη κοινότητα της Γερμανίας» ανέφερε ο κ. Κοβασίδης.

Πανελλήνιες: Εισαγωγή σε ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις - Η λίστα με τις 105 παθήσεις

«Οι γονείς με οικονομικά προβλήματα να γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτή η εναλλακτική για τα παιδιά τους»

Όνειρο του κ. Κοβατσίδη είναι το συγκεκριμένο κανάλι στο Youtube να γίνει ακόμα πιο γνωστό στην Ελλάδα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να εκπληρώσει τον στόχο της δημιουργίας του. 

«Στόχος μου είναι το MathGreece, από άκρη, σε άκρη στην Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κρήτη, να γίνει γνωστό σε όλα τα παιδάκια και όλες οι οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να γνωρίζουν ότι έχουν αυτή την εναλλακτική για τα παιδιά τους, η οποία είναι εντελώς δωρεάν. Παρέχονται μέσω του καναλιού πλήρη φροντιστηριακά μαθήματα και δεν έχει σε τίποτα το κανάλι να ζηλέψει από ένα δια ζώσης φροντιστήριο», είπε.

μπλούζα Mathgreece

Όταν το Μathgreece έγινε... μπλούζα! 

Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος αντιμετωπίζει το κανάλι του σαν χόμπι και κοινωφελή εργασία η οποία προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο. 

«Όταν ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελληνίων δέχομαι πάρα πολλά μηνύματα από αγνώστους, οι οποίοι μου στέλνουν ένα “ευχαριστώ” και μου γράφουν ότι “πέρασαν και έγραψαν πάρα πολύ καλά για 17, 18” στις Πανελλήνιες, χωρίς να πάνε ποτέ φροντιστήριο, παρακολουθώντας μόνο το κανάλι μου. Αυτό είναι η δική μου πληρωμή και ολοκλήρωση, εκείνη την ώρα», σημείωσε στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top