Πανελλήνιες: «Κλείδωσε» η ημερομηνία – Ξεκινούν 1η Ιουνίου

Τι ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι η ημερομηνία έναρξης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 θα είναι η 1η Ιουνίου και πρόσθεσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά και η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. 

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στα νέα προγράμματα σπουδών και στα πολλαπλά βιβλία, που, όπως είπε, έχουν στόχο να μπορούν να παιδιά να διδάσκονται με πιο διαδραστικό και κριτικό τρόπο και να μην κάνουν «παπαγαλία».

Πανελλήνιες 2023: Λήγει σήμερα η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής

«Δημοσιοποιήσαμε τα προγράμματα σπουδών σε 166 μαθήματα. Να μιλήσουμε για παράδειγμα για την ιστορία, αφού δεν μαθαίνεις απ΄ έξω τι έκανε ο Καποδίστριας, θα σου λένε ότι είσαι ο Καποδίστριας και πρέπει να γράψεις μια ομιλία. Έτσι τα παιδιά καλούνται να διαχειριστούν ιστορικά γεγονότα με πιο διαδραστικό τρόπο. Όσο για το πολλαπλό βιβλίο... Μπορεί να υπάρχουν 3-4 βιβλία. Ο εκπαιδευτικός θα επιλέγει με ποιο βιβλίο θα γίνεται το μάθημα. Το παιδί μπορεί να διαβάζει το ένα βιβλίο, αλλά θα υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα βιβλία ψηφιακά», είπε.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως η φιλοσοφία της εκπαίδευσης αλλάζει.

Πανελλήνιες: Εισαγωγή σε ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις - Η λίστα με τις 105 παθήσεις

«Πάμε σε προγράμματα που καλλιεργούν όχι την αποστήθιση, αλλά την κριτική σκέψη. Πρέπει να αλλάξει όλη η φιλοσοφία. Χρειάζεται ζύμωση με τους εκπαιδευτικούς. Μιλάμε για στροφή στην εκπαίδευση των γνώσεων. Από εκεί που εστιάζαμε στην μετάδοση της γνώσης, πάμε σε μια προσέγγιση πιο κριτική, πιο διαδραστική», τόνισε.

Όσον αφορά στους διορισμούς εκπαιδευτικών σημείωσε πως όπου να ‘ναι ανοίγει στον ΑΣΕΠ η διαδικασία για τους αναπληρωτές και τις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξουν οι πίνακες γενικής εκπαίδευσης για προσλήψεις. 

Πανελλήνιες 2023: Ανακοινώθηκαν οι ελάχιστοι συντελεστές βάσης εισαγωγής

Για την διαβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών η Νίκη Κεραμέως ανέφερε: 

«Είναι μεγάλη συζήτηση. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Το πεδίο είναι αρρύθμιστο για σχεδόν 30 χρόνια. Δεν υπάρχει διαβάθμιση εδώ και 30 χρόνια. Θα ξεκινήσουμε να τα δούμε όλα με τα συναρμόδια υπουργεία. Δεν έχουμε αλλάξει κάτι. Ισχύει ότι και την προηγούμενη 4ετία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top