Πανελλήνιες: Εισαγωγή σε ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις - Η λίστα με τις 105 παθήσεις

Ποιους αφορά και μέχρι πότε είναι οι αιτήσεις

Πανελλήνιες: Λίστα Με Παθήσεις - Εισαγωγή Χωρίς Εξετάσεις

Υποψήφιοι με 105 σοβαρές παθήσεις θα μπορούν πλέον να εισάγονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας χωρίς να εξεταστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες που θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Φ.152/ 148604/ Α5/30-11-2022 Εγκύκλιο, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 πρέπει να αποστείλουν αίτηση με τα απαραίτητα  δικαιολογητικά από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 σε μια από τις Επταμελείς Επιτροπές, οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.

Η υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών στις ανωτέρω ημερομηνίες, λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν στα Νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας (COVID-19), θα πρέπει να γίνει ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων και με καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022. 

Για το σκοπό αυτό οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλεύονται τα στοιχεία ταχυδρομικής αποστολής από τον συνημμένο στην εγκύκλιο πίνακα και εκτός από την ακριβή διεύθυνση του Νοσοκομείου που θα επιλέξουν, θα πρέπει αναφέρουν  την ένδειξη «Για την Επταμελή Επιτροπή Εξέτασης δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις».

Δείτε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Πανελλήνιες: Η λίστα με τις 105 παθήσεις για τις οποίες επιτρέπεται εισαγωγή σε ΑΕΙ χωρίς εξετάσεις

πανελλήνιες - λίστα με παθήσεις 1

πανελλήνιες - λίστα με παθήσεις 2

πανελλήνιες - λίστα με παθήσεις 3

πανελλήνιες - λίστα με παθήσεις 4

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top