Phantom: O χάρτης που είχαν μαζί τους οι δύο χειριστές- Ντοκουμέντο Star

Θρηνεί όλη η Ελλάδα τον χαμό των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας

Η Ελλάδα δακρύζει για τα δύο παλικάρια της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσαν, υπηρετώντας την πατρίδα. Ο επίλογος της συντριβής του Phantom γράφτηκε με τoν θάνατο του κυβερνήτη Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος ταυτοποιήθηκε. 

Phantom: Νεκρός και ο δεύτερος πιλότος Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Οι γονείς του Έλληνα Σμηναγού ενημερώθηκαν από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό, Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος τους επισκέφθηκε το πρωί στο σπίτι του στο χωριό Γρανίτης της Δράμας. 

Ποιος ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου Phantom, Στάθης Τσιτλακίδης- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Στο βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, φαίνεται μια από τις χαμηλές πτήσεις του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, πάνω από το χωριό του.  Οι ελιγμοί του εντυπωσιακοί πάνω από το χωριό Γρανίτης, τόπο καταγωγής του Σμηναγού.

Phantom: «Λύγισε» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ 

Το δάκρυ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου εξέφρασε τη θλίψη όλων των Ελλήνων.  

«Λύγισε» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ φεύγοντας από το πατρικό σπίτι του νεκρού κυβερνήτη Ευστάθιου Τσιτλακίδη

«Λύγισε» ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ φεύγοντας από το πατρικό σπίτι του νεκρού κυβερνήτη Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Ο συντετριμμένος πατέρας ήξερε ότι η επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων δυνάμεων στο σπίτι του, θα επιβεβαίωνε τον χειρότερο εφιάλτη που θα μπορούσε να ζήσει άνθρωπος. Τον θάνατο του παιδιού του. Βρήκε όμως τη δύναμη και το κουράγιο να καλωσορίσει στο σπιτικό του τον Κωνσταντίνο Φλώρο, με μια θερμή χειραψία. 

Phantom: Ο χάρτης που είχαν μαζί τους οι δύο χειριστές

Επί τρεις ημέρες οι Ένοπλες δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα σάρωναν την περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος προκειμένου να εντοπίσουν τους δύο χειριστές ή και συντρίμμια της ατράκτου του Phantom από την πρόσκρουση στη θάλασσα. 

Phantom: Στο έδαφος και τα 33 μαχητικά - Ελέγχθηκαν για πιθανές βλάβες

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που εξασφάλισε το κεντρικό δελτίου του Star φαίνεται ο χάρτης που κουβαλούν πάντα πάνω τους οι πιλότοι, με εναλλακτικά αεροδρόμια προσγείωσης.

Phantom: Ο χάρτης που είχαν μαζί τους οι δύο χειριστές- Nτοκουμέντο Star

Phantom: Ο χάρτης που είχαν μαζί τους οι δύο χειριστές- Nτοκουμέντο Star

Στις έρευνες προστέθηκαν και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και Πυροσβεστικού Σώματος που «χτένισαν» ολόκληρη την ακτογραμμή από το Κατάκολο μέχρι τον Κυπαρισσιακό κόλπο. Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στη θάλασσα της Ανδραβίδας κατά τη διάρκεια των ερευνών, οδήγησαν στην ταυτοποίηση του κυβερνήτη του Phantom, Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Phantom: «Ο Στάθης ετοιμαζόταν να παντρευτεί» 

Πλέον οι έρευνες έχουν στόχο να εντοπιστεί η άτρακτος του Phantom και να γίνουν προσπάθειες ανέλκυσης. Μόνο έτσι οι οικογένειες θα μάθουν τι πραγματικά συνέβη και χάθηκαν τα παιδιά τους.

Phantom: Στον τόπο καταγωγής τους το τελευταίο αντίο στους δύο πιλότους

Η εξόδιος ακολουθία του συγκυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα θα γίνει αύριο Πέμπτη στην Τρίπολη.

Την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι στον ιερό ναό Ταξιαρχών στο Γρανίτη Νευροκοπίου θα γίνει η εξόδιος ακολουθία για τον κυβερνήτη Στάθη Τσιτλακίδη.

Το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από το Νευροκόπι Δράμας

Όπως μετέδωσε από το χωριό του η Λευκή Γεωργάκη, το κλίμα είναι πολύ βαρύ. Όλοι ήξεραν ότι είναι μηδαμινές οι πιθανότητες επιβίωσης ύστερα από ένα τέτοιο ατύχημα, ωστόσο ήλπιζαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι ο Στάθης θα έσκιζε και πάλι τον ουρανό πάνω από το Νευροκόπι. 

Στο πλευρό της οικογένειας από το πρωί βρίσκονται συνάδελφοι και φίλοι του νεκρού Σμηναγού. Ταξίδεψαν από την Πάτρα για να εκτελέσουν το τελευταίο χρέος προς τον φίλο τους να σταθούν στην οικογένεια του, την πιο δύσκολη στιγμή. Στο σπίτι βρίσκονται τα αδέρφια του, στενοί συγγενείς και φίλοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top