Phantom: Νεκρός και ο δεύτερος πιλότος Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Την Παρασκευή η κηδεία του

Τον θάνατο του 31χρονου Σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του Phantom, που κατέπεσε στην Ανδραβίδα, επιβεβαίωσε πριν από λίγο με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Phantom: «Δε θα πάμε για αναγνώριση. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν»

Νεκρός είναι σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Phantom: Συγκλονιστικό βίντεο - «Μπαμπά, σε λίγη ώρα θα με δεις...»

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Γρανίτου Δράμας.

Την οδύνη του για τον θάνατο του κυβερνήτη του Phantom εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο κυβερνήτης του μαχητικού μας έπεσε μαζί με τον συγκυβερνήτη του την ώρα του καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα. Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του ιπταμένου Σμηναγού. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν. Θρηνούν και τιμούν», έγραψε στο Facebook.

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Σμηναγού εξέφρασε και ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter. «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό και του κυβερνήτη του μοιραίου F-4 της πολεμικής μας αεροπορίας, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που έφυγε στην ώρα του καθήκοντος. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Νωρίτερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς επισκέφτηκαν την οικογένεια του άτυχου κυβερνήτη του Phantom, στο χωριό Γρανίτη της Δράμας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΑ η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων επιβεβαίωσαν τον θάνατο του κυβερνήτη του Phantom

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΑ η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων επιβεβαίωσαν τον θάνατο του κυβερνήτη του Phantom

Εμειναν αρκετή ώρα με τον πατέρα του Ευστάθιου Τσικλακίδη, αλλά η μητέρα του δεν ήταν σε θέση να συνομιλήσει μαζί τους, καθώς βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. 

Τη Δευτέρα, είχε βρεθεί νεκρός ο συγκυβερνήτης του Phantom, υποσμηναγός Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας, η κηδεία του οποίου θα γίνει αύριο στην Αρκαδία.

Ο υποσμηναγός Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας - Eurokinissi

Αυτό που εξετάζεται είναι αν υπήρξε κάποια μηχανική βλάβη στο Phantom κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης. Για τον λόγο αυτό χθες καθηλώθηκαν στο έδαφος όλα τα Phantom κι έγιναν έλεγχοι σε όλα τα μέρη, χωρίς να βρεθεί κάτι περίεργο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top