Η απάντηση της Μανταλένας Καϊλή στο δημοσίευμα του Politico

Τι διευκρινίζει για τις δράσεις του ELONTech

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Politico για τις δράσεις της Μανταλένας Καϊλή / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Ανακριβές» χαρακτηρίζει το δημοσίευμα του Politico, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι η αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, επιχειρεί να σβήσει τα ίχνη τους από την οργάνωση, αλλά και από λίστα στην οποία είναι καταχωρημένες όλες οι εταιρίες που ενεργοποιουνται στις Βρυξέλλες. 

Εύα Καϊλή: Η αδελφή της προσπαθεί να διαγράψει από τη ΜΚΟ τα ίχνη τους

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρακόπουλος που είναι και πληρεξούσιος δικηγόρος της Μανταλένας Καϊλή, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε διευκρινίζει ποιες ήταν οι δράσεις της ELONTech και τι απαντά η Μανταλένα Καϊλή σε όσα αναφέρθηκαν στο δημοσίευμα.

Μανταλένα και Εύα Καϊλή

Μανταλένα και Εύα Καϊλή/ φωτογραφία NDP 

Η απάντηση της Μανταλένας Καϊλή στο δημοσίευμα του Politico

Ακολουθεί η «απάντηση» της Μανταλένας Καϊλή, μέσω του δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου:

«Σε συνέχεια του ανακριβούς δημοσιεύματος του διεθνούς ενημερωτικού website Politico, σχετικά με την δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού Νομικού Παρατηρητηρίου για τις Νέες Τεχνολογίες-European Law Observatory on New Technologies – ELONTech,

Διευκρινίζεται ότι:

Το ELONTech συνιστά μια ελεύθερη μη-κερδοσκοπική, μη-πολιτική πρωτοβουλία επιστημόνων και επαγγελματιών από τον χώρο του Δικαίου και της Τεχνολογίας, η οποία από το 2018 χωρίς νομική προσωπικότητα ή τραπεζικό λογαριασμό, προσφέρει δυνατότητα ενημέρωσης για ζητήματα όπως ψηφιακή ταυτότητα, Δίκαιο και Τεχνητή Νοημοσύνη, Ψηφιακή Φορολόγηση, Έξυπνα Συμβόλαια , τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Metaverse, κα. Στην ομάδα του ELONTech συμμετείχαν προσωπικότητες διεθνούς κύρους , που εθελοντικά αφιέρωναν τον χρόνο τους, όποτε υπήρχε σχετική πρόσκληση.

Το ELONTech δεν είναι ΜΚΟ.

Στις -κυρίως- διαδικτυακές εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει, παρακολούθησαν και συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 εγγεγραμμένοι. Ενώ στο πέρας του χρόνου φιλοξενήθηκαν περισσότεροι από 100 ομιλητές-ειδικοί και κορυφαίοι στοχαστές, οι οποίοι εθελοντικά μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με το κοινό του ELONTech. Επίσης συμμετείχαν δεκάδες πολιτικοί και πολιτικά στελέχη κρατών και φορέων εντός και εκτός ΕΕ.

Το ELONTech ουδέποτε ζήτησε χρήματα από τους συμμετέχοντες στις ημερίδες και τα σεμινάρια που διοργάνωνε.

Το ELONTech ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ.

Η Κομισιόν έχει επιβεβαιώσει πως το ELONTech ουδέποτε έλαβε χρηματοδότηση για καμία δραστηριότητά του και πως δεν έχει προσφέρει ποτέ υπηρεσίες στο EU Blockchain Observatory.

Το ίδιο το EU Transparency Registry-ο επίσημος θεσμικός φορέας της ΕΕ- διαπιστώνοντας ότι το ELONTech είναι ανενεργής εγγραφή, το διέγραψε από Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ. Είναι ανακριβές ότι η διαγραφή έγινε με πρωτοβουλία της Μ. Καϊλή, ή ότι ζήτησε την διαγραφή, καθώς δεν γνώριζε για την συγκεκριμένη καταχώρηση ότι υπήρχε.

Ο ιστότοπος lobbyfacts.eu ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον ευρωπαϊκό θεσμό διαφάνειας, συνεχίζει αδικαιολόγητα να περιλαμβάνει στις λίστες της το ELONTech , παρόλο που η αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία το έχει διαγράψει, παραπλανώντας έτσι την κοινή γνώμη ότι το ELONTech προσφέρει υπηρεσίες λομπινγκ, πράγμα αναληθές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top