Κυψέλη: Ισόβια κάθειρξη στη μητέρα του 7χρονου Ανδρέα

Το αγοράκι δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της - Το έκρυβαν επί πέντε χρόνια

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 17/1/23 για την ισόβια κάθειρξη της μητέρας του μικρού Ανδρέα

Η μητέρα του 7χρονου Ανδρέα, ο οποίος δολοφονήθηκε και θάφτηκε στην ταράτσα του σπιτιού τους από τον σύντροφό της, καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Αποκλειστικό: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη

Η 30χρονη ήταν η μοναδική κατηγορούμενη για την παιδοκτονία, μιας που ο 33χρονος Πολωνός σύντροφός της αυτοκτόνησε στις φυλακές. 

Στα δικαστήρια η 29χρονη τότε μητέρα/ 15/2/22 Eurokinissi

Στα δικαστήρια η 29χρονη τότε μητέρα/ 15/2/22 Eurokinissi

Το έγκλημα στην Κυψέλη, που αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, ήταν από τα πιο φρικιαστικά στη χώρα μας. Ο 7χρονος Ανδρέας πέθανε στα χέρια του πατριού του όταν ο δεύτερος του έβαλε στο στόμα και τη μύτη μονωτική ταινία 5 εκατοστών για να το συνετίσει, όπως είχε ομολογήσει. Έπειτα, ο 33χρονος Πολωνός έθαψε το παιδί στην ταράτσα σε αυτοσχέδιο τάφο και όταν μετακόμισαν κουβαλούσε τα οστά του παιδιού μέσα σε μια εργαλειοθήκη. Αυτό το έκανε επί πέντε χρόνια! Στο σχολείο του παιδιού, το ζευγάρι είχε πει πως ο βιολογικός πατέρας του Ανδρέα τον είχε πάρει μαζί του στην Πολωνία. 

Κυψέλη: «Έσπαγε τα δάχτυλα του Ανδρέα με σιδερένια τανάλια»

Όπως αποκαλύφθηκε από μαρτυρίες και καταθέσεις, το μικρό αγόρι υπόκειτο συχνά σε απάνθρωπες τιμωρίες όπως να μένει χωρίς νερό και φαγητό ή να μένει για ώρες όρθιο, κοιτώντας τον τοίχο. 

Κυψέλη: Οι απολογίες γιαγιάς, μητέρας και αδελφής του Ανδρέα

Στη σημερινή δίκη κατέθεσαν μεταξύ άλλων, η μητέρα της κατηγορούμενης, η 15χρονη αδελφή του Ανδρέα και η κατηγορούμενη. 

Η μητέρα της 30χρονης φέρεται να επιβεβαίωσε τις τιμωρίες σε βάρος των παιδιών και να υποστήριξε πως η κόρη της δεν την άφηνε να βλέπει τα εγγόνια της. Έτσι, δεν είχαν επαφές. Σημείωσε πως πίστευε ότι η κόρη της αγαπούσε τα παιδιά της, αλλά πλέον δε θέλει να έχει καμία επαφή μαζί της.

Κυψέλη: «Ήταν τιμωρία όρθιος, χωρίς φαγητό από την προηγούμενη μέρα»

Η αδελφή του θύματος, που πλέον ζει σε ανάδοχη οικογένεια, ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθεί το αποτρόπαιο έγκλημα. Το κοριτσάκι είπε στη δασκάλα της ότι τη χτυπούσε ο πατριός της κι έτσι ξεκίνησε η έρευνα. Στην ίδια είχαν υποστηρίξει το ίδιο σενάριο όταν ρωτούσε για τον αδελφό της, ότι δηλαδή βρισκόταν στην Πολωνία με τον πατέρα του. Το κοριτσάκι φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία της να βλέπει τη γιαγιά της, αλλά όχι τη μητέρα της. 

Τέλος, όσον αφορά στη μητέρα του Ανδρέα που τελικά καταδικάστηκε, η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι ο σύντροφός της την εκβίαζε και την απειλούσε και πως η ίδια φοβόταν για τη ζωή της, γι΄αυτό και δε μίλησε και δεν αποκάλυψε το έγκλημα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top