Οι κρυφές συναντήσεις του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με τη Βουγιουκλάκη

Η μητέρα του, Φρειδερίκη, δεν ενέκρινε το ειδύλλιο με την ηθοποιό

Η σχέση της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Κωνσταντίνο / Βίντεο Ερτ

Η σχέση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της ανερχόμενης τότε σταρ του ελληνικού κινηματογράφου Αλίκης Βουγιουκλάκη είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του ελληνικού και διεθνούς τύπου τη δεκαετία του ΄60.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο γάμος του με την Άννα – Μαρία στην Αθήνα

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα τέλη του 1959 στο θέατρο Μουσούρη, όπου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είχε πάει μαζί με τις αδελφές του Σοφία και Ειρήνη να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Τόπο στα νιάτα», στην οποία πρωταγωνιστούσε η ηθοποιός. 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το διάγγελμά του πριν το δημοψήφισμα του 1974

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη έζησαν έναν μεγάλο έρωτα

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η Αλίκη Βουγιουκλάκη έζησαν έναν μεγάλο έρωτα τη δεκαετία του '60 / Φωτογραφία Ερτ

Ο νεαρός βασιλιάς φέρεται να ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα την Αλίκη και από τότε δεν έχανε παράστασή της. Το νέο αυτό ειδυλλίο πυροδότησε μια σειρά από φήμες ενώ φωτογραφίες από κοινές τους εμφανίσεις κοσμούσαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο οίκος Γλύξμπουργκ και η διαδοχή στον θρόνο

Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούλιο του 1960, ο τύπος ανέφερε ότι η Αλίκη Βουγιοκλάκη θα πήγαινε στην Ιταλία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, ιταλική εφημερίδα ανέφερε ότι η ηθοποιός τον ακολουθήσε, αναφέροντας πως «η Αλίκη μαζί με τον Κωνσταντίνο έζησε παθιασμένες στιγμές στην Ιταλία».

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1960 στην Ιταλία

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1960 στην Ιταλία / Φωτογραφία αρχείου AP

Πολλά χρόνια μετά, ο γιος της αείμνηστης ηθοποιού Γιάννης Παπαμιχαήλ αναφερόμενος στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό» για τις φήμες αυτές, υποστήριζε ότι η Αλίκη του είχε στείλει ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Τέως βασιλιάς - Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο απαγορευμένος έρωτας, οι κρυφές συναντήσεις και η αντίρρηση της Φρειδερίκης

Ο αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Αντώνης, σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε μιλήσει για τη σχέση της αδελφής του με τον νεαρό τότε βασιλιά. Όπως είχε δηλώσει, ο Κωνσταντίνος πολιορκούσε έντονα την ηθοποιό, πήγαινε συνέχεια στο θέατρο όπου εργαζόταν, ενώ τις έστελνε καθημερινά ανθοδέσμες με λουλούδια, υπογράφοντας ως «Κώστας».

«Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της. Πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ’ ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια… », είχε δηλώσει ο Αντώνης Βουγιουκλάκης.

Η σχέση τους είχε βρει αντίθετη τη βασιλομήτωρ, Φρειδερίκη. Μάλιστα, το νεαρό ζευγάρι φέρεται να επικοινωνούσε με ραβασάκια, ενώ κανόνιζε και μυστικές συναντήσεις σε κρυφά μέρη, ώστε να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά και πυροδοτήσουν περισσότερο τις φήμες για τον κρυφό έρωτά τους.

Ο βασιλιάς Παύλος, η βασίλισσα Φρειδερίκη και ο διάδοχος Κωνσταντίνος της Ελλάδας το 1958

Ο βασιλιάς Παύλος, η βασίλισσα Φρειδερίκη και ο διάδοχος Κωνσταντίνος της Ελλάδας το 1958 / AP Photo

«Κουβεντιάζαμε ώρες ατέλειωτες. Κάναμε παρέα, ήταν πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον είχε στείλει τουρνέ για να τον απομακρύνει από μένα… », είχε αναφέρει η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πει σε συνέντευξή της στον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Ολόκληρη η συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου το 1993
 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top