Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την έξαρση κρουσμάτων στην Κίνα

ΕΟΔΥ: Τι θα ισχύει για τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα

Με νέα μέτρα θα έρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από την Κίνα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τα προληπτικά μέτρα που θα ισχύουν για τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με αυτά, όσοι ταξιδιώτες εισέρχονται στην Ελλάδα από την Κίνα θα πρέπει να ακολουθούν τα εξής μέτρα:

Κατέληξε η Ε.Ε.: Τεστ Covid 48 ωρών και μάσκες για τους ταξιδιώτες από Κίνα

  • Υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου (αντιγονικό τεστ ταχείας ανίχνευσης, ή μοριακού ελέγχου) όλων των ταξιδιωτών των απευθείας πτήσεων από Κίνα, 48 ώρες πριν την αναχώρησή τους.
  • Πραγματοποίηση γονιδιωματικής επιτήρησης του SARS-CoV-2 σε λύματα αεροπλάνων που αφορούν απευθείας πτήσεις από την Κίνα, καθώς και σε αστικά λύματα του αερολιμένα Αθηνών.
  • Ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης του SARS-CoV-2 στην κοινότητα για την επιτήρηση και έγκαιρη ανίχνευση τυχόν νέων παραλλαγών.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας υψηλής προστασίας N95/KN95/FFP2 σε επιβάτες διεθνών πτήσεων με προορισμό τη χώρα μας, από αρχικό προορισμό την Κίνα. Σύσταση για χρήση μάσκας γενικότερα σε χώρους αεροδρομίων για όλους τους ταξιδιώτες ανεξαρτήτου προορισμού, το προσωπικό αεροδρομίων, και τους εργαζόμενους σε αεροπορικές εταιρείες.
  • Σύσταση για εμβολιασμό με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για βασικό σχήμα και αναμνηστικές δόσεις εμβολιασμού έναντι του SARS-CoV-2 σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top