Παγώνη: «Ιανουάριος-Φεβρουάριος οι μήνες της γρίπης - Αύξηση κρουσμάτων»

Τεράστιες ελλείψεις στα φάρμακα

Για αύξηση των κρουσμάτων γρίπης έκανε λόγο η Ματίνα Παγώνη - Βίντεο από ΣΚΑΙ

Η γρίπη, ο κορωνοϊός αλλά και πολλές άλλες ιώσεις θα συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν και το νέο έτος ενώ ανησυχία προκαλεί η έλλειψη φαρμάκων.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε στο ΣΚΑΙ για τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα γρίπης.

«Ιανουάριος-Φεβρουάριος είναι οι μήνες της γρίπης. Θα έχει αρκετά κρούσματα. Δε χρειάζεται πανικός. Η αλήθεια είναι ότι με τα φάρμακα υπάρχει πρόβλημα» τόνισε αρχικά η κ. Παγώνη.

Καμπανάκι Βασιλακόπουλου: «Έξαρση των ιώσεων μετά την Πρωτοχρονιά»

«Ήδη η γρίπη έχει αρχίσει από αρχές Νοέμβρη. Θα πάει μέχρι τέλος Φλεβάρη ενώ πριν τέσσερα χρόνια πήγε μέχρι τέλος Μάρτη και τότε είχαμε και θανάτους. Υπάρχει και ο κορωνοϊός και στο πακέτο των υπολοίπων αναπνευστικών ιώσεων είναι και ο συγκυτιακός ιός για τα μικρά παιδιά. Τα μικρά παιδιά ανεβάζουν πολύ πυρετό. Οι γονείς στο σπίτι δεν έχουν αντιπυρετικά, είναι μέρες γιορτών και είναι λογικό να υπάρχει αυτός ο πανικός. Όμως ο πανικός δε χρειάζεται. Εάν δεν έχουν φάρμακα ή τους δώσει οδηγία ο παιδίατρος να πάρουν φάρμακο και δεν το βρίσκουν το παιδάκι θα πάει στο κέντρο υγείας ή στο νοσοκομείο που εφημερεύει για να λυθεί το πρόβλημα. Εκεί μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουν φάρμακα για να αντιμετωπιστούν αυτές οι καταστάσεις» υπογράμμισε η κ. Παγώνη. 

«Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων σε ιώσεις, στην γρίπη, υπάρχει αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία, ελπίζουμε πως δεν θα πιεστεί το σύστημα υγείας και βέβαια αυτό που πρέπει να λύσουμε είναι το θέμα των φαρμάκων» πρόσθεσε.

«Θερίζει» η γρίπη: Τρεις νεκροί, επτά ασθενείς στη ΜΕΘ

«Πρέπει να δούμε το στοκ στις φαρμακαποθήκες και σωστά κλείστηκαν οι δύο φαρμακαποθήκες που δεν έδειχναν το στοκ, ο έλεγχος πρέπει να γίνει σε όλες. Να δούμε το στοκ στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία. Να γίνει ένας προγραμματισμός και μετά να δούμε αν θα γίνουν εξαγωγές. Οι εξαγωγές πρέπει να σταματήσουν».

«Ας κάνει ο κόσμος το εμβόλιο της γρίπης» κατέληξε η κ. Παγώνη.

Τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων

Για τη μεγάλη ανησυχία που προκαλούν οι τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων οι οποίες σημειώνονται εδώ και καιρό μίλησε στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star, ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Αυτές τις ημέρες είχαμε μία μεγάλη πίεση και της γρίπης αλλά και πολλών ιώσεων για τα παιδιά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η υψηλή ζήτηση που είναι φαινόμενο σε ολόκληρο τον κόσμο δημιούργησε πιέσεις σε φάρμακα απλά. Απλά αντιπυρετικά, αντιβιώσεις, κορτιζονούχα, αντιισταμινικά. Όλα αυτά τα φάρμακα είναι σε πολύ μεγάλη έλλειψη» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαθανάσης.

Ανησυχία για ελλείψεις σε παιδικά φάρμακα και αντιβιώσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top