Ανησυχία για ελλείψεις σε παιδικά φάρμακα και αντιβιώσεις

Πότε θα ομαλοποιηθεί η αγορά - Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης

Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων παρουσιάζεται σε όλη την Ευρώπη λόγω της μεγάλης έξαρσης των λοιμώξεων / Βίντεο: Mega

Ανησυχία προκαλούν οι ελλείψεις σε πολλά παιδικά φάρμακα, αντιβιώσεις και αντιπυρετικά, λόγω της μεγάλης ζήτησης αυτή την εποχή σε συνδυασμό με τη μειωμένη παγκόσμια παραγωγή λόγω ελλείψεων σε πρώτες ύλες.

«Αυτά τα φάρμακα που λείπουν τώρα, τα παιδιατρικά και τα αντιπυρετικά δεν συνδέονται με τα φάρμακα των παράλληλων εξαγωγών. Το πρόβλημα σχετίζεται με την έλλειψη παραγωγής», είπε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Mega.

Γιαννάκος: «Πολύωρη αναμονή στα επείγοντα των παιδιατρικών τα Χριστούγεννα»

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων παρουσιάζεται σε όλη την Ευρώπη λόγω της μεγάλης έξαρσης των λοιμώξεων.

Γεμάτα τα παιδιατρικά νοσοκομεία - Και περιστατικά οστρακιάς σε παιδιά

«Τα φάρμακα που λείπουν, δεν είναι φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα, αλλά εισάγονται στην Ελλάδα. Kαι οι παράλληλες εξαγωγές αφορούν εισαγόμενα φάρμακα κατά βάση, δηλαδή οι φαρμακαποθήκες αντί να τα δίνουν στην αγορά, τα πουλάνε ξανά έξω», εξήγησε ο κ. Πλεύρης, υπογραμμίζοντας πως οι παράλληλες εξαγωγές έχουν απαγορευτεί από τον Μάρτιο.

Πλεύρης - ελλείψεις φαρμάκων: Ζητά έλεγχο στα αποθέματα των φαρμακαποθηκών

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως το πρόβλημα της έλλειψης παρατηρείται στην κοινότητα και όχι στα νοσοκομεία.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης και το τσιγάρο έφεραν... κόντρα Βαξεβάνη - Πλεύρη

Πλεύρης μετά το τσιγάρο του Μπισμπίκη: Θα εφαρμοστεί ο νόμος

«Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην τροφοδοσία, αλλά δεν έχει σταματήσει, συνεπώς πάντοτε θα υπάρχει η δυνατότητα της επάρκειας. Πιστεύουμε ότι ο Ιανουάριος θα έχει μία δυσκολία παραπάνω, αλλά και μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει και η ομαλοποίηση του προβλήματος», υποστήριξε, υπενθυμίζοντας πως έχουν καταγραφεί όλα τα αποθέματα και πως «σε όποια εταιρία δεν συνεργάζεται προβαίνουμε σε αναστολή λειτουργίας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top