Πλεύρης - ελλείψεις φαρμάκων: Ζητά έλεγχο στα αποθέματα των φαρμακαποθηκών

Απειλή και για ανάκληση αδειών

Ελλείψεις Φαρμάκων: Έλεγχο Φαρμακαποθηκών Ζητά Ο Πλεύρης

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας προκάλεσε η έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα φαρμακεία της χώρας.

Ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε σήμερα από τον Ε.Ο.Φ. όλες οι φαρμακαποθήκες της χώρας να δηλώσουν τα αποθέματα που διαθέτουν απο τα φάρμακα της αγοράς που βρίσκονται σε έλλειψη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, οι φαρμακαποθήκες απαγορεύεται να εξάγουν σκευάσματα που είναι σε έλλειψη και θα πρέπει να τα διαθέτουν χωρίς καθυστέρηση στην ελληνική αγορά. 

Σε περίπτωση που οι φαρμακαποθήκες δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες, δε θα έχουν μόνο ποινικές κυρώσεις, αλλά ανακαλέσουν και τις άδειες λειτουργίας τους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη έλλειψη σε φάρμακα, λόγω της έξαρσης της γρίπης και των άλλων ιώσεων. Όπως αναφέρουν φαρμακοποιοί, σκευάσματα για παιδιά, όπως το σιρόπι ντεπόν, έχουν σχεδόν εξαφανιστεί, ενώ μεγάλεες ελλείψεις σημειώνονται σε αντιβηχικά, εισπνεόμενα και ενέσιμα αντιπηκτικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top