Greek Mafia: Με πληρωμένα συμβόλαια θανάτου λύνονται οι διαφορές στη νύχτα

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να εξιχνιαστούν τέτοιες υποθέσεις;

Μια ακόμη εκτέλεση προστίθεται στη λίστα των μαφιόζικων χτυπημάτων τα τελευταία 4 χρόνια. Οι ισορροπίες στη νύχτα συνεχώς αλλάζουν με δολοφονίες που μένουν ανεξιχνίαστες. Τα στόματα είναι καλά σφραγισμένα και οι εκτελεστές δρουν επαγγελματικά.

Έρευνα ΕΥΠ: Παγίδευαν αστυνομικούς με ιερόδουλες

Με τη μέθοδο των πληρωμένων συμβολαίων δολοφονούνται τα βαριά ονόματα του συνδικάτου του εγκλήματος. Ανεξιχνίαστες παραμένουν οι μεγαλύτερες δολοφονίες της Ελληνικής Μαφίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο κύκλος του αίματος άνοιξε και πάλι μετά τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, όμως το μεγάλο ερώτημα που γεννάται είναι γιατί μετά από τόσο αιματοκύλισμα δεν υπάρχουν συλλήψεις από την αστυνομία. 

Ο «κύκλος αίματος» και τα δολοφονικά χτυπήματα

Απρίλιος 2022

Από τις πιο πρόσφατες εκτελέσεις, είναι αυτής του Γιάννη Σκαφτούρου. Δολοφονήθηκε ανήμερα το Πάσχα, μέσα στο εξοχικό του στη Βοιωτία, μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του. Είχε απασχολήσει τις αρχές για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Μοσχάτο: Η γεωργιανή μαφία πίσω από τη δολοφονία του 42χρονου

Ο κύκλος του αίματος ανοίγει το 2017 με την εκτελεση του Βασίλη Γρίβα στα Γλυκά Νερα. Έναν χρόνο μετά στο Χαϊδάρι, εκτελείται ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου, αυτό του Βασίλη Στεφανάκου. Το 2019 ακολουθεί ο Δημήτρης Καπετανάκης ή «Καπές», ένα απο τα πιο σκληρά ονόματα της Greek Mafia.

Μια ακόμη εκτέλεση προστίθεται στα μαφιόζικα χτυπήματα των τελευταίων 4 χρόνων. Οι ισορροπίες στη νύχτα αλλάζουν με δολοφονίες που μένουν ανεξιχνίαστες

Απρίλιος 2021

Σοκ στο πανελλήνιο είχε προκαλέσει η ανεξιχνίαστη ως τώρα δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι εκτελεστές, τον περίμεναν έξω από το σπίτι του, στις δυο και μισή το μεσημέρι, ρίχνοντας του πάνω από 6 σφαίρες.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, μέλος του ΔΣ του ΠΟΑΣΥ υποστήριξε ότι: «Στα πληρωμένα συμβόλαια συνήθως από πίσω κρύβονται προσωπικές διαφορές. Τα περισσότερα από αυτά γίνονται είτε για περιοχές όπου ο ένας μπαίνει στην περιοχή του άλλου είτε και οικονομικές διαφορές είτε και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, είτε ακόμη και για να κλείσουν στόματα».

Ιούνιος 2022

Ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου στον Γέρακα, Γιώργος Μήτσος, πέφτει νεκρός όταν φτάνει με το αυτοκίνητό του στην επιχείρησή του. Το θύμα το 2018 είχε εμπλακεί σε υπόθεση εκβιασμού.


Νοέμβριος 2021

Ακόμη ένας, Αλβανός αυτή τη φορά, ιδιοκτήτης βενζινάδικου εκτελείται εν ψυχρώ και αυτός έξω από την επιχείρησή του στο Ρέντη.

Greek Mafia: Γιατί οι μεγαλύτερες δολοφονίες παραμένουν ανεξιχνίαστες

Σοκ στο πανελλήνιο είχε προκαλέσει η ανεξιχνίαστη ως τώρα δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Οι εκτελεστές, τον περίμεναν έξω από το σπίτι του, στις δυο και μισή το μεσημέρι, ρίχνοντας του πάνω από 6 σφαίρες

Ανεξιχνίαστες οι εκτελέσεις: «Έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες εκτελεστές»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, μέλος του ΔΣ του ΠΟΑΣΥ δήλωσε ότι: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η εξιχνίαση αυτών των υποθέσεων λόγω ότι πολλές φορές έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες οι οποίοι βρίσκονται για λίγες ώρες στο σημείο κάνουν την εκτέλεση χωρίς καν να γνωρίζουν ποιον... και την κάνουν για τη χώρα τους».

Οι φάκελοι με τις ανεξιχνίαστες εκτελέσεις στιβάζονται στα γραφεία των αστυνομικών της Δίωξης Εκβιαστών. Οι υποθέσεις παραμένουν για πολλά χρόνια ανοιχτές. Οι μόνες συλλήψεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι πληρωμένοι Βούλγαροι εκτελεστές του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα.

 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top