Διόδια: Έρχονται χιλιομετρικές χρεώσεις - Τι θα ισχύει για την Αττική Οδό

Δε σχεδιάζονται αυξήσεις στα διόδια, λέει η κυβέρνηση

Μειώσεις στα διόδια της Αττικής Οδού προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου / Βίντεο Open

Χιλιομετρικές χρεώσεις και όχι αυξήσεις στα διόδια σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τι εξετάζεται για την Αττική Οδό και τι για τις εθνικές οδούς, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

Λελογισμένη μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό, η οποία θα εφαρμοστεί από το 2024, εξετάζει η κυβέρνηση. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, πρόκειται για περιφερειακό δρόμο και δεν μπορεί να υπάρξει αναλογική χρέωση. 

Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι δε θα γίνουν αυξήσεις διοδίων στις εθνικές οδούς και ότι εξετάζονται οι χιλιομετρικές χρεώσεις.

«Επειδή διαβάζω διάφορα περί αυξήσεων που έρχονται με τον πληθωρισμό, η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να γίνει αύξηση διοδίων. Όπως έχει γίνει παραδείγματος χάρη στην Πελοπόννησο, έτσι και στις υπόλοιπες παραχωρήσεις, θα πάμε σε μία διαδικασία όπου σιγά-σιγά θα δείτε να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις. Αυτό είναι το δίκαιο. Αυτό συμβαίνει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», του τηλεοπτικού σταθμού Action24.

Τι θα γίνει με τα έργα Αττικής

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στα λεγόμενα έργα Αττικής, τα οποία θα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του λεκανοπεδίου και συγκεκριμένα στην επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και την υπογειοποίηση της Ηλιουπόλεως, η οποία θα διασφαλίσει την πρόσβαση από και προς το Ελληνικό.

«Δεν ανακοινώνουμε τίποτα χωρίς χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση», υπογράμμισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top