Μενίδι: Νύχτα επεισοδίων – Ρομά έκαψαν κατάστημα ελαστικών και λεωφορείο

Έπεσαν πυροβολισμοί στο Αιγάλεω

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν και χθες το βράδυ στη δυτική Αττική με πρωταγωνιστές ομάδες Ρομά, που διαμαρτύρονταν για τον πυροβολισμό εναντίον 16χρονου από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Οι Ρομά έστησαν οδοφράγματα, πυρπόλησαν οχήματα και καταστήματα και προκάλεσαν φθορές. Συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο, έβαλαν φωτιά σε κατάστημα ελαστικών για φορτηγά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ. 

Μενίδι: Επεισόδια με Ρομά - Πυρπόλησαν αστικό λεωφορείο

Μάλιστα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των γύρω περιοχών, συστήνοντας να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα, λόγω των αναθυμιάσεων. 

Οι Ρομά, αφού εισέβαλαν σε βιομηχανικό χώρο στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, έκλεψαν ελαστικά και στη συνέχεια τα τοποθέτησαν στον δρόμο και τους έβαλαν φωτιά. 

Αποκλειστικό Star στον καταυλισμό: «Το Ζεφύρι είναι γκέτο»

Αμέσως μετά μπήκαν και πάλι στον βιομηχανικό χώρο κι έβγαλαν έξω τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, πριν του βάλουν φωτιά και το κάψουν. 

Η φωτιά συνεχίζει να καίει για περισσότερες από δέκα ώρες. Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν τουλάχιστον οκτώ οχήματα και πάνω από 25 πυροσβέστες, ρίχνοντας μεγάλες ποσότητες αφρού και νερού. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, οι φλόγες δεν λένε να σβήσουν και συνεχώς ξεπηδούν μαύροι καπνοί σε ύψος πολλών μέτρων.

Η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική λόγω των υλικών που καίγονται, ενώ το πυροθερμικό φορτίο πέφτει δύσκολα όπως αναφέρουν πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πυροβολισμοί στο Αιγάλεω

Παράλληλα στη λεωφόρο Αιγάλεω σημειώθηκαν πυροβολισμοί από κυνηγετικό όπλο και σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν αστυνομικοί. 

Το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για τους Ρομά

Ρομά πυρπόλησαν λεωφορείο

Νωρίτερα στην οδό Φυλής στα Άνω Λιόσια, ομάδα Ρομά είχε πυρπολήσει ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ. Αρχικά πέταξαν πέτρες και προπηλάκισαν τον οδηγό, αναγκάζοντάς τον να κατεβάσει τους επιβάτες. Κατόπιν του έβαλαν φωτιά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. 

Μενίδι: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για σειρά κακουργημάτων

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, που όμως δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το λεωφορείο, καθώς οι Ρομά είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους κι είχαν στήσει οδοφράγματα. 

Φωτιά μικρής έκτασης εκδηλώθηκε και σε άλλο λεωφορείο στα Άνω Λιόσια, χωρίς να πάρει διαστάσεις. 

Μενίδι: Σοβαρά επεισόδια με Ρομά – Πυροβόλησαν τον διοικητή της ΟΠΚΕ

Νωρίς τα ξημερώματα ο ΟΑΣΑ, για λόγους ασφαλείας, αποφάσισε να αποσύρει τα λεωφορεία από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων. 

Φωτιές έβαλαν Ρομά και κοντά στις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπούν για ένα χρονικό διάστημα τα δρομολόγια. 

Ρομά: Επεισόδια και στο Αγρίνιο

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα από Ρομά και, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, κοντά στο παλιό ΚΤΕΛ, με πετροπόλεμο και φωτιές.

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια - Πυροβολισμοί, χημικά και φωτιές

Στα επεισόδια συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες, που φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά έκαψαν λάστιχα και άναψαν φωτιές σε κάδους, ενώ κάποιοι επιδόθηκαν και σε πετροπόλεμο εναντίον διμοιρίας της αστυνομίας.

Λόγω των επεισοδίων, αποκλείστηκε η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Αγίου Δημητρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top