Μενίδι: Σοβαρά επεισόδια με Ρομά – Πυροβόλησαν τον διοικητή της ΟΠΚΕ

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Συνολικά τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί

Το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο νοσηλεύεται ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών, μετά από ευθεία βολή που δέχθηκε με καραμπίνα κατά τη διάρκεια επεισοδίων χθες βράδυ στο Μενίδι, μεταξύ Ρομά και αστυνομικών. 

Η κατάστασή του κρίνεται από τους γιατρούς κρίσιμη. Τα επεισόδια ξέσπασαν με αφορμή τον πυροβολισμό στο κεφάλι που δέχθηκε 16χρονος Ρομά από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. 

Θεσσαλονίκη 16χρονος: Άνοιξε η εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου

Ο νεαρός, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού, δίνει μάχη για τη ζωή του και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά κρίσιμη. 

Μετά το αιματηρό αυτό επεισόδιο, ξέσπασαν επεισόδια σε καταυλισμούς Ρομά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια - Πυροβολισμοί, χημικά και φωτιές

Χθες, στο Μενίδι, δύο αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά από καραμπίνες στην περιοχή Αυλίζα. Ο ένας από αυτούς είναι ο διοικητής της ΟΠΚΕ Αθηνών, αστυνόμος Α΄, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο. 

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με περιπολικό. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συνολικά τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, από τους οποίους οι έξι χτυπήθηκαν από διάφορα αντικείμενα που τους πέταξαν οι Ρομά και οι τέσσερις από σκάγια όπλων.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή, καθώς οι Ρομά είχαν στήσει οδοφράγματα κι έκαιγαν λάστιχα και κάδους απορριμμάτων. 

Άνοιξε η Μεσογείων μετά τα επεισόδια στο ύψος του Νομισματοκοπείου

Ξαφνικά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από τον καταυλισμό κι έγινε γνωστός ο τραυματισμός του διοικητή. 

Από τα σκάγια, σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν άλλοι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι, ωστόσο, δε μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Κλειστή παραμένει από χθες το βράδυ και η περιφερειακή του Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο λόγω αντικειμένων που έχουν πετάξει οι Ρομά, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε χθες. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η μόνη έξοδος που είναι ανοιχτή, είναι αυτή προς Ασπρόπυργο.

Στο σημείο αναμένονται συνεργεία να καθαρίσουν τον δρόμο από πέτρες, κάδους, λάστιχα κτλ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top