«Έκλεψαν 1.500 ευρώ από την Έμμα ενώ ήταν αιμόφυρτη στον δρόμο»

«Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και το έκανε», δήλωσε συγκινημένη η μητέρα της

Απίστευτη καταγγελία από την οικογένεια της Έμμας / Βίντεο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Απίστευτη καταγγελία από την οικογένεια της 21χρονης Έμμας που άφησε την τελευταία της πνοή, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την παράσυρσή της από ασυνείδητο οδηγό στην Καμάρα Θεσσαλονίκης. Οι γονείς της κατήγγειλαν ότι το κορίτσι έπεσε θύμα ληστείας, ενώ ήταν αιμόφυρτο στον δρόμο.

Θρήνος για την 21χρονη Έμμα: «Το σπίτι μας ντύθηκε στα μαύρα»

Θύμα ληστείας ενώ κειτόταν αιμόφυρτη και χωρίς τις αισθήσεις της στο οδόστρωμα φέρεται να έπεσε η 21χρονη Εμμανουέλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πορτοφόλι της κοπέλας δε βρέθηκε ποτέ μετά την παράσυρσή της. Οι γονείς της ανέφεραν το γεγονός στις αρμόδιες αρχές, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, μέσα στο πορτοφόλι της κοπέλας υπήρχαν 1.500 ευρώ. Τα χρήματα αυτά της τα είχαν δώσει η γονείς της, λίγο πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη από την Κρήτη.

τροχαίο Θεσσαλονίκη - 21χρονη Έμμα

Η Έμμα φέρεται να έπεσε θύμα ληστείας, ενώ ήταν αιμόφυρτη στον δρόμο μετά την παράσυρσή της από ασυνείδητο οδηγό / Screenshot από το δελτίο ειδήσεων τoυ Star

«Έχει καταγραφεί το συγκεκριμένο περιστατικό στη δικογραφία και έχει διαβιβαστεί στην ανακρίτρια. Η υπόθεση αυτή θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθούν διώξεις και να αρχίσει προκαταρκτική έρευνα», δήλωσε ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος έξω από τα δικαστήρια.

Συγκλονίζει η μητέρα της Έμμας: «Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και το έκανε»

Η οικογένεια της Εμμανουέλας βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Την ίδια στιγμή, λίγες ώρες μετά τη γενναία απόφαση των γονέων της να δωρίσουν τα όργανά της κόρης τους, βρέθηκαν λήπτες που θα πάρουν ζωή από το ήπαρ και την καρδιά της. Το κορίτσι είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνει δωρήτρια οργάνων.

Τροχαίο Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν συμβατοί λήπτες για τα όργανα της Εμμανουέλας

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο Ιπποκράτειο, ενώ η καρδιά της ήδη βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε 40χρονη μητέρα που ζει με τεχνητή καρδιά.

«Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή», ανέφερε στους δημοσιογράφους φανερά συγκινημένη η μητέρα της Έμμας, έξω από τα δικαστήρια.

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση. Οι δε κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν, καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Τροχαίο Θεσσαλονίκη: Την Πέμπτη η κηδεία της Έμμας

Η κηδεία της 21χρονης φοιτήτριας από την Κρήτη θα γίνει στα Χανιά την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σόρος της κοπέλας αναμένεται να φτάσει μεθαύριο οδικώς μέχρι τον Πειραιά και από εκεί με πλοίο θα πάει στην Κρήτη, όπου συγγενείς και φίλοι της αδικοχαμένης Έμμας θα της πουν το τελευταίο «αντίο».

«Η 21χρονη έδωσε τεράστιο αγώνα...» - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Ανακοίνωση για τον τραγικό θάνατο της Εμμανουλας και το μεγαλείο ψυχής των γονέων της να δωρίσουν τα όργανά της εξέδωσε το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου νοσηλεύτηκε.

Ακολουθεί ολόκληρη τη ανακοίνωση:

«Χάρη στο μεγαλείο ψυχής της οικογένειας της 21χρονης, η οποία είχε πέσει θύμα τροχαίου και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, αλλά και στον αγώνα όλου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2022 η λήψη οργάνων, βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του θαύματος της μεταμόσχευσης.

Η «γέφυρα ζωής» στήθηκε μετά τη μεγαλειώδη απόφαση των γονέων της να δωρίσουν τα όργανά της. Μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, βρήκαν το ψυχικό σθένος να προχωρήσουν στη δωρεά οργάνων, την ύψιστη πράξη αλτρουισμού που θα έχει ως αποτέλεσμα να συνεχιστεί η ζωή κάποιων συνανθρώπων μας.

Η 21χρονη έδωσε τεράστιο αγώνα, αλλά παρά τη μεγάλη προσπάθεια δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Στο πλευρό της βρισκόταν όλο το προσωπικό -ιατρικό, νοσηλευτικό και κάθε άλλης ειδικότητας- και έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να την κρατήσει στη ζωή.

Μόλις ανακοινώθηκε η γενναιόδωρη πρόθεση των γονέων, στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση για τη λήψη των οργάνων από τη δότρια, ώστε ο θρήνος και η θλίψη να μετατραπούν σε ελπίδα και αισιοδοξία.

Η ομάδα λήψης οργάνων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έλαβε την καρδιά και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης το ήπαρ και τους νεφρούς. Η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΠΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου έλαβε τους κερατοειδείς, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε συμβατούς λήπτες.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της δότριας. Παράλληλα, συγχαίρει τους γονείς για τη γενναιοδωρία και τον ανθρωπισμό τους και τους ευχαριστεί για το μεγαλείο τους, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου αποφάσισαν να γεφυρώσουν τη ζωή με τον θάνατο. Επιπλέον, ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συνέβαλε στη διαγνωστική διαδικασία και στη λήψη των οργάνων, για την υποδειγματική δουλειά και την εξαιρετική συνεργασία τους.

Αποδέκτες της συγκινητικής ανθρωπιστικής πράξης θα είναι πολλοί συνάνθρωποί μας και ήδη, με τη συνεργασία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και των ομάδων μεταμοσχεύσεων των νοσοκομείων, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αξιοποίησης των μοσχευμάτων σε συμβατούς λήπτες.

Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, θεωρώντας την ιδέα της δωρεάς οργάνων μετά το τέλος της ζωής ως ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, πολιτισμού και αλτρουισμού, καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσφορά ιστών και οργάνων, ώστε να αυξηθούν οι δότες στη χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top