Κιβωτός του Κόσμου: «Η διαρροή των στοιχείων δεν έγινε τυχαία τώρα»

Η έρευνα για τη δομή έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο

Οι έρευνες συνεχίζονται για τις καταγγελίες που πληθαίνουν σχετικά με κακοποιητικές συμπεριφορές στην Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με τον Πέτρο Κουσουλό στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», οι εισαγγελείς κάλεσαν συγκεκριμένους αξιωματικούς από το τμήμα ανηλίκων να δώσουν εξηγήσεις για το πώς έγινε η διαρροή της κατάθεσης του 19χρονου, καθώς η διαδικασία ήταν μυστική. 

«Αυτή η διαρροή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην εισαγγελική έρευνα. Η εντολή που είχε δώσει η Εισαγγελία από τον Σεπτέμβριο ήταν να γίνουν όλα μυστικά, να συλλεγούν όλα τα στοιχεία, να έρθουν μάρτυρες και να εξεταστούν και στο τέλος αν αποδειχθεί ότι εμπλέκονται άτομα να απολογηθούν ενώπιον των ανακριτικών και των εισαγγελικών αρχών

Αυτή η διαρροή έγινε από συγκεκριμένα πρόσωπα που έκαναν τη διαρροή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για προσωπικούς λόγους, με σκοπιμότητα. Δεν είναι αστυνομικοί, είναι άλλα πρόσωπα, τα οποία είναι ανώτερα των αξιωματικών και ανώτερα των αστυνομικών» είπε ο Πέτρος Κουσουλός.

Παράλληλα, μία γυναίκα μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ανέφερε πως άνθρωποι της Κιβωτού έβαλαν τη θεία της που έπασχε από άνοια να υπογράψει χαρτί που τους παραχωρούσε το σπίτι της.

Κιβωτός του Κόσμου: Έστελναν παιδιά να μαζεύουν λεφτά σε κηδείες

Οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου συνεχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη. 

Πρώην τρόφιμος της Κιβωτού μίλησε στον ΑΝΤ1 και ανέφερε πως ο πατέρας Αντώνιος έστελνε παιδιά που έμεναν σε δομές να μαζεύουν λεφτά σε κηδείες.

Όσα ανέφερε πρώην τρόφιμος της Κιβωτού - Βίντεο από ΑΝΤ1

«Σαν φιλοξενούμενη ήμουν ένα χρόνο στην Κιβωτό. Είχα ζήσει, είναι δική μου εμπειρία αυτό, είχα διαγνωστεί με κατάθλιψη. Δεν είχα την αντιμετώπιση που θα περίμενα. Με πάρκαραν με είχαν αφήσει μέσα στη δομή» είπε η κοπέλα.

«Όταν διαγνώστηκα με κατάθλιψη είπαμε με τον πατέρα να μείνω στη δομή. Δεν υπήρχε ψυχολόγος στη δομή. Με άφησαν να ψάξω μόνη μου τον ψυχολόγο. Με στέλνανε σε κηδείες. Κάθε οικογένεια που έχανε τον άνθρωπό της, άφηνε μια επιθυμία αντί για στεφάνια να πάνε τα λεφτά στην Κιβωτό. Πήγαινα με κουτάκι που έγραφε «Κιβωτός του Κόσμου» πρόσθεσε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top