Άρτα: Ευθύνες στο σχολείο για τον 15χρονο μαθητή που έμεινε παράλυτος

Είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητή του - Το πόρισμα της ΕΔΕ

Καταπέλτης το πόρισμα της ΕΔΕ για τις ευθύνες των καθηγητών όσον αφορά στον ξυλοδαρμό 15χρονου μαθητή μέσα στο σχολείο του στην Άρτα ,που τον άφησε παράλυτο. 

Σύμφωνα με το πόρισμα, επιρρίπτονται ευθύνες στο σχολείο και μάλιστα λόγω της σοβαρότητας της υπόθεση η διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέπεμψε την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Άρτα: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητή του και έμεινε παράλυτος

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπονται τρία άτομα. Πρόκειται για τον διευθυντή του σχολείου, την υποδιευθύντρια και μία καθηγήτρια που κατά την στιγμή που συνέβη το περιστατικό είχε την ευθύνη του τμήματος.

Άρτα: Δίνει αγώνα ο 15χρονος για να σταθεί στα πόδια του

Ο πατέρας του μαθητή που υπέστη τον ξυλοδαρμό μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και είπε ότι η κατάσταση του 15χρονου αυτήν την στιγμή είναι βελτιωμένη, αλλά παραμείνει σε εκκρεμότητα μεγάλο μέρος της αποκατάστασής του. Μάλιστα, το παιδί πήρε μέρος στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

Άρτα: Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν Παρασκευή πρωί, κοντά στο Πάσχα του 2021, όταν ο 15χρονος μαθητής δέχθηκε χτύπημα στον αυχένα από συμμαθητή του μέσα στο σχολείο. Ο 15χρονος ανέφερε στους καθηγητές του ότι δεν αισθάνόταν καλά, αλλά οι καθηγητές δεν έδωσαν σημασία.

Ο 15χρονος μαθητής είχε αρχικά τις αισθήσεις του, όμως λίγο αργότερα κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Την επόμενη ημέρα, Σάββατο, ο νεαρός μαθητής πήρε εξιτήριο με αυστηρές εντολές από τους γιατρούς, οι οποίοι τόνισαν πως εάν εμφανίσει συμπτώματα ζάλης να επιστρέψει στο νοσοκομείο.

Κι ενώ το Σάββατο ο μαθητής έδειχνε πως είχε συνέλθει από το χτύπημα, την  Κυριακή ξύπνησε με φριχτούς πόνους και με την αριστερή πλευρά του σώματός του να έχει παραλύσει.

Οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο κι εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top