Άρτα: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητή του και έμεινε παράλυτος

«Ξεσπούν» οι γονείς του - «Οι γιατροί δεν μου είπαν ποτέ την αλήθεια»

Συγκλονίζει η ιστορία ενός 15χρονου μαθητή από την Άρτα που έμεινε παράλυτος μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από συμμαθητή του. «Οι γιατροί δεν μου είπαν ποτέ την αλήθεια», καταγγέλλει ο πατέρας του.

Ήταν τις ημέρες του Πάσχα του 2021, όταν δύο μαθητές της Γ' Γυμνασίου διαπληκτίστηκαν εντός του χώρου του σχολείου, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του ενός.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα του 15χρονου, όλα ξεκίνησαν όταν ο μαθητής δέχθηκε χτύπημα με μπάλα στο κεφάλι από συμμαθητή του. Εκείνος στη συνέχεια, τον έπιασε με κεφαλοκλείδωμα και άρχισε να τον χτυπά στα σιδερένια κάγκελα του σχολείου.

παράλυτος μαθητής μετά από ξυλοδαρμό στην Άρτα

Ο 15χρονος μαθητής που ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητή του και έμεινε παράλυτος / Mega

Αν και ο 15χρονος μαθητής είχε αρχικά τις αισθήσεις του, λίγο αργότερα κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Εκεί υπεβλήθη σε εξετάσεις και τελικά του δόθηκε εξιτήριο, με αυστηρή εντολή ιατρών να επιστρέψει στο νοσοκομείο σε περίπτωση που εμφάνιζε συμπτώματα ζάλης.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, το παιδί παραπονέθηκε για μούδιασμα στο αριστερό χέρι και το πόδι του, σύμφωνα με όσα ανέφερε η μητέρα του. 

«Προσπάθησε να πάει στο μπάνιο, αλλά άρχισε να νιώθει μουδιασμένος και ότι άρχιζε να παραλύει. Δε μας ενημέρωσε, γιατί δεν ήθελε να μας ανησυχήσει. Το πρωί, όμως, με φώναξε στο δωμάτιο και μου είπε ότι είναι χειρότερα από την Παρασκευή και είπε ότι δεν νιώθει το αριστερό χέρι και το πόδι του», είπε η μητέρα του μιλώντας στο Mega.

Οι γονείς του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Άρτας και από εκεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με τους γιατρούς να διαπιστώνουν ότι είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο.

Όσον αφορά τον συμμαθητή του 15χρονου Βαγγέλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega πήρε μεταγραφή  και έχει μεταφερθεί σε άλλο σχολείο μετά το περιστατικό. 

Άρτα: «Οι γιατροί δεν μου είπαν ποτέ την αλήθεια»

Όπως ανέφερε ο πατέρας του 15χρονου, οι γιατροί δεν του είπαν ποτέ ότι το παιδί χτυπήθηκε στο κεφάλι.

Δεν ειπώθηκε η αλήθεια στο νοσοκομείο.

Όπως κατήγγειλε, το παιδί μετά το χτύπημα δε μεταφέρθηκε κατευθείαν στο νοσοκομείο, αλλά πήγε στον διευθυντή, τους έκανε παρατήρηση και κατόπιν κατέβηκε με τα πόδια στην Άρτα, για να πάνε τρόφιμα σε κοινωνικό παντοπωλείο. Στον γυρισμό με τα πόδια κατέρρευσε. «Τότε μας ειδοποίησαν, πριν δε γνωρίζαμε τίποτα».

Μάλιστα, το περιστατικό αυτό, «ξεσήκωσε» την ΕΛΜΕ Άρτας, η οποία με ψήφισμα εκδήλωσε τη στήριξή της στους καθηγητές του σχολείου, με τον πατέρα να τονίζει ότι «υπάρχουν άτομα στην Άρτα που ισχυρίζονται ότι το παιδί μας είχε από πριν πρόβλημα και ότι δεν είναι δυνατόν να πάθει ισχαιμικό επεισόδιο από μία γροθιά στον αυχένα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top