Απεργία στις 9 Νοεμβρίου: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία και ταξί

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου

μετρό

Γενική πανελλαδική απεργία έχει εξαγγείλει για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ, στην οποία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Ειδικότερα:

  • 24ωρη απεργία στα Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). 
  • Στάση εργασίας στα λεωφορεία και τρόλεϊ από 09:00 - 21:00

τρόλεϊ

Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα λειτουργήσουν την Τετάρτη λόγω της απεργίας από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ - Eurokinissi
  • 24ωρη απεργία στον ΟΣΕ. 
  • Στάση εργασίας στο μετρό από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:30 το πρωί και από τις 15:00 το απόγευμα έως τη λήξη της.
  • Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 17:00 το απόγευμα ως τη λήξη της βάρδιας.

μετρό

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 17:00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στο μετρό - Eurokinissi

Στην ακτοπλοΐα, η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ, με την συμμετοχή των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00:01 της Τετάρτης και λήξη την 24:00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Την ίδια ώρα, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, «αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα», όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου και για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ και τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία από την αρχή της βάρδιας μέχρι και τα μεσάνυχτα και στη Θεσσαλονίκη θα κυκλοφορούν συνολικά μόνο 50 λεωφορεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top