Καταιγίδες και κρύο από την Παρασκευή - Τα τρία στάδια της κακοκαιρίας Eva

Πότε θα είναι έντονα τα φαινόμενα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 4/11

Ραγδαία αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Αιτία για αυτή τη μεταβολή είναι το βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την κεντρική Ευρώπη και φέρνει την κακοκαιρία Eva.

Καιρός: Φθινόπωρο σήμερα, χειμώνας από αύριο

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί νοτιοανατολικά, θα οργανωθεί και μέσω της Ιταλίας και θα «χτυπήσει» και τη χώρα μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πολύ ισχυροί νοτιάδες και η υποχώρηση προς τα κανονικά για την εποχή επίπεδα του υδραργύρου. 

Σε τρία στάδια η εξέλιξη της κακοκαιρίας - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Πρώτο στάδιο της κακοκαιρίας

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής από τα βορειοδυτικά και θα εξαπλωθεί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου στο σύνολο της δυτικής χώρας.

κακοκαιρία EVA

Δεύτερο στάδιο κακοκαιρίας

Από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα εξελιχθεί το δεύτερο στάδιο της κακοκαιρίας με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες να εξαπλώνονται στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας (εκτός των βορειοανατολικών ηπειρωτικών τμημάτων), αλλά και του δυτικού και βόρειου - βορειοδυτικού Αιγαίου. 

καιρός

Τρίτο στάδιο κακοκαιρίας

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσει καιρός βορείου ρεύματος προς τα ανατολικά ηπειρωτικά ο οποίος είναι σε θέση να δώσει έντονα φαινόμενα προς τις Σποράδες, την κεντρική και κυρίως την βόρεια Εύβοια αλλά και την ανατολική και νότια Θεσσαλία. 

Ταυτόχρονα καθώς το βαρομετρικό χαμηλό θα έχει απομακρυνθεί προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο θα το συνοδεύουν ισχυρές καταιγίδες στις εκεί περιοχές.

καιρός 3

Από την Τρίτη πλέον θα μπορούμε να μιλάμε για μια γενικευμένη βελτίωση του καιρού με την ελπίδα αυτό το κύμα κακοκαιρίας να μην αφήσει πίσω του καταστροφές όπως συνηθίζει στατιστικά να κάνει ο Νοέμβριος. 

Καιρός: Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την κακοκαιρία Eva

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top