Καιρός: Φθινόπωρο σήμερα, χειμώνας από αύριο

Αναμένεται να εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης μέσα στη μέρα

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη, 3/11

Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές , ωστόσο το σκηνικό αλλάζει σταδιακά από την Παρασκευή καθώς αναμένεται να ξεκινήσει ένα κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες, το οποίο από το Σάββατο θα επεκταθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ.

Η κακοκαιρία ωστόσο θα ξεκινήσει από το βράδυ της Παρασκευής, ερχόμενη από τη βορειοδυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

«Στον κόλπο της Γένοβας δημιουργείται από αύριο ένα χαμηλό το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα μας επηρεάσει το Σαββατοκύριακο. Για την έγκαιρη ενημέρωση πολιτών και φορέων θα εκδοθεί σήμερα το μεσημέρι έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ», έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς.

 

 

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι καταιγίδες και οι πολύ ισχυροί άνεμοι, με ανοιχτό το ενδεχόμενο πλημμυρικών επεισοδίων. Όπως υπενθύμισε ο κ. Μαρουσάκης ο Νοέμβριος είναι επικίνδυνος καιρικά μήνας.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά το πρωί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός από Παρασκευή έως Κυριακή

Για αύριο Παρασκευή, αρχικά αναμένεται αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Από το απόγευμα όμως οι νεφώσεις στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο,  αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και από το βράδυ και στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή σε όλη τη χώρα θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top