Ζάκυνθος: Ένοχοι οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για δολοφονία Κλουτσινιώτη

Αθώοι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι

Ζάκυνθος: Ένοιχοι οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για δολοφονία Κλουτσινιώτη

Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Χριστίνας Κλουτσινιώτη στη Ζάκυνθο κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι ως φυσικοί εκτελεστές από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας.

Επιπλέον ένοχοι κρίθηκαν και άλλοι δύο κατηγορούμενοι για απλή συνεργεία στις τελεσθείσες πράξεις.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δυο βασικούς κατηγορούμενος ενώ στους άλλους δυο στον άνδρα και τη γυναίκα δέχτηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.

Ντίμης Κορφιάτης: Τον σκότωσαν οι δολοφόνοι της συζύγου του

Παράλληλα, αθώοι κρίθηκαν με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πάτρας οι άλλοι τέσσερις από τους οκτώ κατηγορουμένους αναμεσά τους και ο ένστολος που ήταν κατηγορούμενος για την ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 57χρονου συζύγου της, Διονύση Κορφιατη στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου.

Ζάκυνθος: Στη φυλακή ο πρώην αστυνομικός για τη δολοφονία της Χριστίνας

Αναλυτικά οι ποινές

  • Ισόβια, 16 χρόνια και 6 μήνες για τον συνοδηγό στο μηχανάκι που κατηγορείται πως πυροβόλησε
  • Ισόβια και 16 έτη για τον οδηγό στο μηχανάκι
  • Τρία έτη και έξι μήνες με ανασταλτικό χαρακτήρα για τον άνδρα που κατηγορήθηκε για την υπόθαλψη των δύο παραπάνω κατηγορουμένων
  • Εννέα έτη και έξι μήνες με ανασταλτικό χαρακτήρα επειδή είναι έγκυος και απαγόρευση εξόδου από την χώρα στη γυναίκα που είχε κατηγορηθεί ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις του Κορφιάτη και της Κλουτσινιώτη. 
     

Το χρονικό της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη

Ήταν πρωί της 7ης Μαΐου 2021, όταν δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε επιχείρηση στη Ζάκυνθο όπου πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον 54χρονο επιχειρηματία, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και 53χρονος, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν εντός της επιχείρησης.

Εξερχόμενοι οι δράστες πυροβόλησαν και εναντίον 43χρονου αλλοδαπού, ο οποίος βρισκόταν εξωτερικά της επιχείρησης.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης διενεργήθηκε εξειδικευμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία, καθώς και εργαστηριακά δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση ευρημάτων.

Δολοφονία 37χρονης Ζάκυνθος: Παραδόθηκε στο Α.Τ η φερόμενη ως «τσιλιαδόρος»

Συγκεκριμένα, από τις αρχικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον χώρο του εγκλήματος κάλυκες, βολίδες και θραύσματα βολίδων πολεμικού τυφεκίου και σε αγροτεμάχιο καμένο αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και δύο  πολεμικά τυφέκια, τύπου «Kalashnikov», τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

Από τις επακόλουθες έρευνες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένο αυτοκίνητο, κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου «Kalashnikov», τρεις γεμιστήρες, ογδόντα ένα  φυσίγγια, ζευγάρι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είδη ένδυσης μοτοσικλέτας.

Από την περαιτέρω συνδυαστική μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η εμπλοκή ως φυσικών αυτουργών ενός ημεδαπού, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης και ενός άγνωστου δράστη, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον τέσσερα άτομα, από τα οποία τα δύο είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης.

Η δολοφονία της συζυγού του Κορφιάτη

Ήταν Ιούνιος του 2020, όταν η 37χρονη σύζυγος του επιχειρημάτια έπεσε νεκρή από πυρά αγνώστων που είχαν στήσει καρτέρι σε εκείνη και τον σύζυγό της. 

Οι δυο τους επέβαιναν σε ένα σκουτεράκι, όταν τους πλησίασαν άνδρες ντυμένοι αστυνομικοί και τους γάζωσαν εν κινήσει. Η γυναίκα τραυματίστηκε θανάσιμα, αφήνοντας πίσω τρία ανήλικα παιδιά, ενώ ο επιχειρημάτιας είχε τραυματιστεί σοβαρά. 

Τότε μάλιστα είχε καταθέσει στην εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου λεπτομερή αναφορά, κατονομάζοντας τον Έλληνα «πληρωμένο» δολοφόνο της συζύγου του, που είχε αποσπάσει το ταχύπλοο διαφυγής από γνωστή οικογένεια εφοπλιστών, στην οποία κατά το παρελθόν είχε εργαστεί ως σωματοφύλακας. 

Ο 54χρονος είχε καταγγείλει στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ότι η ντόπια μαφία που δρα στο νησί με εγκέφαλο υπαστυνόμο της Ασφάλειας Ζακύνθου, έχει αναθέσει νέο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του με τον ίδιο εκτελεστή, όπως εξάλλου είχε συμβεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν και πριν την ενέδρα όπου έχασε την ζωή της η σύζυγός του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top