Λάρισα: Επεισοδιακή επιχείρηση της αστυνομίας για να «σπάσει» κατάληψη

Οχτώ συλλήψεις

Επεισοδιακή επιχείρηση της αστυνομίας για να «σπάσει» κατάληψη / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Λάρισα για να «σπάσει» κατάληψη σε δημόσιο κτίριο. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με οχτώ συλλήψεις νεαρών ενώ τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. 

Πρόκειται για κατάληψη η οποία βρισκόταν επί χρόνια στο κτίριο επί της οδού Τζαβέλλα.

καταληψη λαρισα

Σύμφωνα με το larissanet.gr στο σημείο έφτασαν σήμερα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, λίγο πριν τις 7 το πρωί ενώ στη συνέχεια έφτασαν και πυροσβέστες ώστε να ανοίξουν την πόρτα του κτιρίου η οποία ήταν κλειδωμένη.

Μόλις αντιλήφθηκαν το τι συνέβαινε, οι νεαροί που ήταν μέσα άρχισαν να πετούν αντικείμενα, όπως έπιπλα και μπουκάλια, ενώ σχηματίστηκε αστυνομικός κλοιός στην πόρτα του κτιρίου μέχρι τελικώς αυτή να ανοίξει.

Μάλιστα, νεαροί βρέθηκαν και στην ταράτσα διπλανού κτιρίου με τους αστυνομικούς τελικά να τους περικυκλώνουν και να γίνονται οι οκτώ συλλήψεις.

επιχειρηση καταληψη

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίου στη Λάρισα. Συνελήφθησαν 8 άτομα ενώ τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί.

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου, που τελούσε υπό κατάληψη επί της οδού Τζαβέλλα 52 στη Λάρισα, ιδιοκτησίας του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας.

Στην αστυνομική επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας και των Διμοιριών Υποστήριξης Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

καταληψη λαρισα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν -8- άτομα και συγκεκριμένα -7- ημεδαποί και αλλοδαπός και σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που χειρίζεται προανακριτικά την υπόθεση.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Το κτίριο παραδόθηκε στη διοίκηση του Γηροκομείου, ενώ συνεργεία εκτελούν εργασίες ανακατασκευής.

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην αστυνομική επιχείρηση σε ανάρτησή του.

«Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!» έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top