«Φρένο» στα σενάρια για αλλαγή ημερομηνίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η απάντηση Βορίδη στις δηλώσεις Τσίπρα - Πότε θα γίνουν

Παραβάν, εκλογές

«Στοπ» στη σεναριολογία για ενδεχόμενη αλλαγή της ημερομηνίας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές βάζει η κυβέρνηση.

Με αφορμή το ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα, ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν στην ώρα τους.

«Σχετικά με τις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η απάντηση είναι απλή: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Θα έχουμε εκλογές σε 230 μέρες»: Η ατάκα βουλευτή και η απάντηση Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε πει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αλλά και σύμφωνα με «γαλάζια» στελέχη, οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν στις 8 Οκτωβρίου 2022.

Το ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα για τις εκλογές

«Διαβάζω σε εφημερίδες ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να μεταθέσει τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να μας πει η κυβέρνηση πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, αν σκέφτεται μετάθεση ή θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί», σημείωσε, ζητώντας από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να απαντήσουν πότε θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top