Λέσβος: Καταγγελία για καθηγήτρια που απειλεί μαθητές και γονείς

Η… καφέ ζώνη στο καράτε και το κόκκινο πιπέρι που έβαλε στο στόμα παιδιού

Λέσβος: Καθηγήτρια Απειλεί Μαθητές Και Γονείς

Σε καταγγελία εναντίον καθηγήτριας αγγλικών σε δημοτικό σχολείο της Λέσβου  προχώρησαν γονείς μαθητών. Όπως υποστηρίζουν οι μαθητές δέχονται απειλές από εκείνη και πολλές φορές και οι ίδιοι οι γονείς. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Στο Νησί», οι καταγγελίες ξεκίνησαν από το 2018, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία έρευνα. 

Σύμφωνα με καταγγελίες, η καθηγήτρια φέρεται να απειλεί τους μαθητές ότι έχει καφέ ζώνη στο καράτε και ότι… δέρνει αν χρειαστεί. 

Σε καταγγελία μάλιστα που έγινε από σύλλογο γονέων σχολείου της Λέσβου το 2018 η καθηγήτρια φέρεται να έβαλε κόκκινο πιπέρι στο στόμα ενός μαθητή της Γ΄ Δημοτικού και λίγο αργότερα του το σφράγισε με σελοτέιπ. 

Παρ’ όλ’ αυτά η εκπαιδευτικός παρέμεινε στη θέση της και φέτος έγιναν και πάλι ανάλογες καταγγελίες. Φέρεται μάλιστα να απειλεί τους γονείς μαθητών της που έχουν ζητήσει την απομάκρυνσή της από το σχολείο. 

«Η γυναίκα θέλει βοήθεια, το σύστημα δε βοηθά, και μένουν απροστάτευτα τα παιδιά» λέει μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου που τόλμησε τότε να κάνει καταγγελία αρμοδίως. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθηγήτρια είχε τοποθετηθεί σε Δημοτικό Σχολείο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και η τότε Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φέρεται να έκανε μεγάλο αγώνα για να βγει εκτός των Δημοτικών Σχολείων. Μάλιστα εναντίον της, αλλά και εναντίον του Συλλόγου η καθηγήτρια αγγλικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά.

Ας σημειωθεί ότι και τότε, αλλά και σήμερα γονείς που κατήγγειλαν διάφορα περιστατικά, όχι μόνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλές, αλλά αντιμετώπισαν αρκετούς διευθυντές σχολικών μονάδων, να τους αποτρέπει να δημοσιοποιήσουν το θέμα, ώστε «να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top