Λίλιαν Αρχοντή: Στο εδώλιο μαζί με την κόρη της για «απείθεια και βία»

«Όλα αυτά που κατηγορούμαστε δεν έγιναν ποτέ», αναφέρουν στο star.gr

Όσα δήλωσαν στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη η ηθοποιός Λίλιαν Αρχοντή και η κόρη της Ιουστίνα Αρχοντή

Στο εδώλιο θα καθίσουν η ηθοποιός Λίλιαν Αρχοντή και η κόρη της Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή, οι οποίες κατηγορούνται για «απείθεια και βία» εναντίον δύο αστυνομικών. «Με χτύπησαν στο πρόσωπο, ενώ ήμουν στο περιπολικό και φορούσα χειροπέδες», δήλωσε η κόρη της ηθοποιού στην κάμερα του star.gr και τον ρεπόρτερ Ανέστη Συμεωνίδη.

Μητέρα και κόρη είχαν καταγγείλει δημοσίως ότι τον περασμένο Ιούλιο έπεσαν θύματα δύο αστυνομικών σε πλατεία κοντά στον Κολωνό. Όμως, παρόλο που κίνησαν όλες τις νομικές διαδικασίες εναντίον τους, είναι αυτές που κλήθηκαν πρώτες στο εδώλιο, καθώς οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό τους έκαναν μήνυση με την κατηγορία της «απείθειας και βίας κατά υπαλλήλων». 

Η Λίλιαν Αρχοντή και η κόρη της Ιουστίνα στο δικαστήριο

Μητέρα και κόρη βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια κατηγορούμενες για απείθεια και βία σε βάρος αστυνομικών /Φωτογραφία Ανέστης Συμεωνίδης

Τη Λίλιαν Αρχοντή την πρωτογνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στη σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης ως τη "μοναδική αγάπη", Φιόνα του τηλεοπτικού Μάνθου Φουστάνου. Η κόρη της, Χριστίνα-Ιουστίνα, αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό ως η γλυκιά "Μπουλίτσα" σε άλλη σειρά του Χάρη Ρώμα, το Καφέ της Χαράς.

Το Καφέ της Χαράς: Πώς είναι και τι κάνει σήμερα η τηλεοπτική «Μπουλίτσα»

«Θέλουμε να βρούμε το δίκιο μας. Όλα αυτά που κατηγορούμαστε δεν έγιναν ποτέ. Η κατάθεση του αστυνομικού είναι ψευδής», ισχυρίστηκε η κόρη της ηθοποιού.

Στο πλευρό των δύο γυναικών βρέθηκαν σήμερα πολλοί γνωστοί και ηθοποιοί ως μάρτυρες υπεράσπισης. Ανάμεσά τους ο ηθοποιός και αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χάρης Ρώμας, ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, η προϊσταμένη του Τμήματος της Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων Μαρία Μορφέτα, οι ηθοποιοί Μάρκος Σεφερλής, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και Αλίκη Κατσαβού- Βουτσά.

δίκη ηθοποιού Αρχοντή και κόρης της

Στο πλευρό της Λίλιαν Αρχοντή και τη κόρης της η Αλίκη Κατσαβού /Φωτογραφία star.gr 

«Με χτύπησαν στο πρόσωπο, ενώ ήμουν με χειροπέδες μέσα στο περιπολικό»

Η κόρη της ηθοποιού καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στο περιπολικό. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, ένας από τους αστυνομικούς τη χτύπησε στο πρόσωπο, ενώ ήταν καθισμένη και με χειροπέδες.

«Υπάρχουν και τα ψυχικά τραύματα που δε φεύγουν από τη μια στιγμή στην άλλη», πρόσθεσε το κορίτσι.

Από την πλευρά της, η Λίλιαν Αρχοντή ισχυρίστηκε ότι παρά την αρχική καλή συμπεριφορά των αστυνομικών στο αστυνομικό τμήμα, οι δύο αστυνομικοί ήταν επιθετικοί απέναντί τους.

Μητέρα και κόρη περιέγραψαν όσα φέρεται να έζησαν στα χέρια των δύο αστυνομικών /Βίντεο star.gr 

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν σε πλατεία του Κολωνού, όταν κλήθηκε η αστυνομία μετά από διαφωνία που είχε η ηθοποιός Λίλιαν Αρχοντή με δύο γυναίκες. Στο σημείο έφτασαν δύο αστυνομικοί που κάλεσαν μάνα και κόρη να δώσουν τα στοιχεία τους.

Όπως είχε αποκαλύψει τότε η Λίλιαν Αρχοντή στην Espresso, οι αστυνομικοί έριξαν μπρούμυτα στο έδαφος την κόρη της, όταν εκείνη δίστασε να τους δώσει τα στοιχεία της, εξηγώντας τους πως η ίδια δεν είχε κάποια εμπλοκή στη διένεξη της μητέρας της με τις περαστικές.

«Εγώ φώναζα “το παιδί μου, αφήστε το παιδί μου, βοήθεια!” Εκείνος, όμως, της πατούσε την πλάτη με το πόδι του. Σαν τα περιστατικά ένστολης βίας που βλέπουμε στην Αμερική με τους Αφροαμερικανούς. “Πνίγομαι, μανούλα, βοήθεια”, έλεγε η Χριστίνα μου. Περνούσε κόσμος από μακριά, αλλά βλέποντας τους αστυνομικούς δεν πλησίασε κανείς. Στο μεταξύ, σπάσανε τα γυαλιά του παιδιού κατά την πτώση και, επειδή έχει υψηλή μυωπία, δεν έβλεπε καν… Είχε, όμως, και χειρότερο…», είχε καταγγείλει τότε η ηθοποιός.

Όπως είχε πει, την ώρα που φώναζε να αφήσουν το παιδί της, ο άλλος αστυνομικός την έριξε κι εκείνη κάτω και τη συνέλαβαν για απείθεια και βία.

«Βία εμείς; Δύο γυναίκες απέναντι σε δύο αστυνομικούς; Εκείνοι μας τραβολογούσαν, έχουμε μώλωπες… Εκείνοι μας φέρθηκαν βάναυσα. Επειτα μας βάλανε χειροπέδες και μας πετάξανε μέσα στο περιπολικό. Μάλιστα, ο πρώτος αστυνομικός, ο πιο νταής, τράβηξε επίτηδες από το στήθος την κόρη μου για να την πονέσει μέχρι να τη βάλει στο περιπολικό. Και όταν του είπε το παιδί ότι μπορούσε να μπει και μόνη της, της έδωσε χαστούκι μπροστά μου», είχε περιγράψει, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα η Λίλιαν Αρχοντή.

Η δίκη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα αναβλήθηκε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top