Κολωνός: Στην ανακρίτρια οι κατηγορούμενοι - Ασκούν το δικαίωμα της σιωπής

Αρνήθηκαν τρεις δικηγόροι να τους αναλάβουν

Κολωνός: Στον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό και μαστροπεία

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκονται πλέον ο 53χρονος και ο 42χρονος που κατηγορούνται για τον βιασμό και τη σεξουαλική εκμετάλλευση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Οι δύο άντρες έφτασαν στην Ευελπίδων λίγο πριν από τις έντεκα το πρωί, αλλά, μέχρι στιγμής, δε βρίσκουν δικηγόρο για να τους υπερασπιστεί. 

κολωνος κατηγορουμενος

Εξηγήσεις καλούνται να δώσουν οι δύο κατηγορούμενοι (intimenews.gr)

Ο δικηγόρος που προτάθηκε από την ανακρίτρια από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δε δέχθηκε να εκπροσωπήσει τον 53χρονο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ούτε ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει βρει μέχρι στιγμής δικηγόρο να αναλάβει την υπεράσπισή του. 

Σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και ο δεύτερος δικηγόρος που ορίστηκε, αρνήθηκε να αναλάβει την υπόθεση, ενώ ακόμα ένας, ο τρίτος κατά σειρά, δε δέχτηκε να τους εκπροσωπήσει. 

Τυπικά θα αναλάβει ο κ. Βασίλης Χρονόπουλος. και τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι δε θα ζητήσουν προθεσμία και θα απολογηθούν σήμερα, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα στη σιωπή.

Νωρίτερα ο δικηγόρος, κ. Βασίλης Χρονόπουλος είχε αναφέρει σε δηλώσεις του πως δεν μπορεί ούτε αυτός να αναλάβει την υπόθεση για προσωπικούς λόγους και λόγω ελλειπούς δικογραφίας. 

«Μου ανατέθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου η υπεράσπιση, χθες μόλις. Επισκέφθηκα τον κατηγορούμενο στη ΓΑΔΑ, ενημερώθηκα για τη δικογραφία. Η δικογραφία είναι ελλιπής. Θα προστεθούν πάρα πολλά στοιχεία. Για αυτό δεν μπορώ τώρα να αναλάβω τόσο για προσωπικούς λόγους όσο και για την πληρότητα της υπεράσπισης […] Δεν έχω πλήρη εικόνα της δικογραφίας. Θα ζητήσει αυτεπάγγελτο δικηγόρο, ο οποίος θα διοριστεί από τον κατάλογο των δικηγόρων που διορίζονται αυτεπαγγέλτως. Εγώ σε αυτό το στάδιο δεν αναλαμβάνω. Από ότι μου είπε η κυρία ανακρίτρια, η ανάκριση δεν μπορεί να αναβληθεί, πρέπει να γίνει σήμερα. Θα μείνω δεοντολογικά για να βοηθήσω τον συνάδελφο […] Βασικό στοιχείο που λείπει είναι το κινητό του κατηγορούμενου που έχει κατασχεθεί. Έχουν ανοιχτεί όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές του, είναι στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας, αποκωδικοποιούνται και θα προστεθούν σε δεύτερο στάδιο στη δικογραφία», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος.

Κολωνός: Η 12χρονη έχει αναγνωρίσει 10 άνδρες από φωτογραφίες ταυτότητας 

Την ίδια ώρα, η 12χρονη φέρεται να έχει αναγνωρίσει 10 άνδρες που τη βίασαν από φωτογραφίες ταυτότητας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αρχές έφτασαν στις φωτογραφίες αυτές από την εφαρμογή που είχε φτιάξει ο κατηγορούμενος προκειμένου να προσελκύει τους «πελάτες».

κατηγορουμενος κολωνος

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι (intimenews.gr)

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 53χρονος 

Εναντίον του 53χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, εμπορία ανθρώπων και νόμο περί όπλων. 

Θείος 42χρονου: «Μακάρι να πάει φυλακή»

Ο θείος του 42χρονου μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος είναι χρήστης ναρκωτικών.

«Και αυτός και ο πατέρας του με έχουν τρελάνει στα δικαστήρια. Μέχρι και ασφαλιστικά μέτρα μου έκανε. Μακάρι να πάει φυλακή.
Ήξερα ότι είναι χρήστης ναρκωτικών αλλά όχι σε τόσο τραγικό βαθμό. Είναι παντρεμένος με τρεις κόρες. Δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Είναι οξύθυμος και αρπάζεται αμέσως. Τα προβλήματα στη σχέση μας ξεκίνησαν όταν πέθανε ο πατέρας μου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top