Νέα ένταση στον λόφο του Στρέφη με κατοίκους και αστυνομικούς

Ένας 40χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο

Νέα ένταση ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομικούς στον Λόφο του Στρέφη έχει προκαλέσει πολιτική κόντρα. Ένας πατέρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από άνδρες της αστυνομίας μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών του. 

Η Άννα Σταματιάδου τον συνάντησε στα δικαστήρια σε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ.  

Είναι λίγο μετά τις εννέα το βραδύ της Τρίτης και ένα γήπεδο μπάσκετ στoν Λόφο του Στρέφη παραλίγο να γίνει πεδίο μάχης.

Οι κάτοικοι και αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούν εργοτάξιο, τα έργα του μετρό και την ανάπλαση της περιοχής έρχονται σε αντιπαράθεση .

στρεφη επεισοδια

Οι αστυνομικοί περνούν χειροπέδες σε έναν 40χρονο άντρα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι προσπάθησε να βοηθήσει την 23χρονη κοπέλα που ζητούσε να μπει μέσα στο γήπεδο ενώ κρατούσε από το χέρι την 8χρονη κόρη του.

«Μπήκα ανάμεσα στη διμοιρία και στο κορίτσι για να το προστατέψω. Άρχισαν οι αστυνομικοί να με χτυπάνε, έκαναν χρήση χημικού σπρέι και έτσι μπόρεσε η κοπέλα να ξεφύγει. Με συνέλαβαν ενώ εγώ έβλεπα τη μικρή μου κόρη σοκαρισμένη να κλαίει. Τους παρακαλούσα να μην με πάρουν μέχρι να έρθει η μητέρα των παιδιών μου. Μου απάντησαν ‘σε παίρνουμε σηκωτό’» σοκαριστικές είναι οι περιγραφές του 40χρονου

«Γύρω στις 9.15 και χωρίς αρχικά ο κατηγορούμενος να ανήκει στην ομάδα των 15 ατόμων που νωρίτερα είχε δημιουργήσει ένταση στη συμβολή των οδών Ανεξαρτησίας και Δρυάδων προσέγγισε τη διμοιρία, τράβηξε την ασπίδα ενός, έβγαλε το κράνος από έναν άλλον και στη συνέχεια άρχισε να τους κλοτσά και να τους γρονθοκοπά» υποστηρίζουν οι αστυνομικοί από την πλευρά τους.

Ο 40χρονος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και ζήτησε 3ημερη προθεσμία για να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή και ορίστηκε δικάσιμος για σήμερα. Ο ίδιος ήρθε στο δικαστήριο και ζήτησε νέα αναβολή προκειμένου να προσκομίσει στο δικαστήριο στοιχεία από τον ιατροδικαστή και το νοσοκομείο.

λοφος στρεφη

Ευθύνες στην κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 «Δέχτηκε άγρια επίθεση τη στιγμή που ζήτησε από άντρες των ΥΜΕΤ να σταματήσουν να χτυπάνε μια κοπέλα, που απλά ήθελε να εισέλθει στον ελεύθερο χώρο του γηπέδου» αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αρχές θα διερευνήσουν κάθε καταγγελία απαντά η κυβέρνηση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top