Θάνατος 15χρονης: Ξεσπούν οι γονείς της - Καταγγέλλουν ιατρική αμέλεια

«Να ζητήσω συγγνώμη που το παιδί μου δεν άντεξε την περιτονίτιδα;»

Απαντήσεις για τις αιτίες θανάτου της 15χρονης κόρης τους Χριστίνας - Μαρίας ψάχνουν οι γονείς της. Το κορίτσι «έφυγε» από ανακοπή, λόγω οξείας περιτονίτιδας τον Νοέμβριο του 2021, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι γονείς της καταγγέλλουν ιατρική αμέλεια για τον θάνατο του παιδιού τους. Έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για τον χαμό της κόρης τους. 

Θάνατος 15χρονης: «Επτά γιατροί δεν κατάλαβαν ότι είχε περιτονίτιδα;»

Ο Πέτρος και η Πάτυ βρέθηκαν στο πλατώ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και άνοιξαν την καρδιά τους στη Ζήνα Κουτσελίνη

γονείς 14χρονης Μαρίας Χριστίνας

«Στα χαρτιά γράφει καθαρά ότι εισήλθε στην εντατική λόγω περιτονίτιδας μετά το πρώτο χειρουργείο και μετά έπαθε ανακοπή. Έπαθε ανακοπή στις 12:00. Στις 12:25 επανήλθε μετά από πέντε ΚΑΡΠΑ, χωρίς απινιδωτή. Κατεβαίνει στο χειρουργείο και έκαναν αυτά που μάλλον έπρεπε να κάνουν στο πρώτο χειρουργείο. Γύρισαν και μου είπαν ότι η κοιλιά της είναι μια χαρά και ότι το πρόβλημα είναι πλέον στο κεφάλι», αναφέρει η μητέρα της 15χρονης και προσθέτει:

Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό που μου είπε διευθυντής και χειρούργος. Μου είπε ότι ένα άλλο παιδί άντεξε τρεις μέρες την περιτονίτιδα, το δικό μου δεν άντεξε ούτε πέντε ώρες. Ήταν αυτό απάντηση; Να ζητήσω συγγνώμη που το παιδί μου δεν άντεξε την περιτονίτιδα;

«Γνώριζαν τι ακριβώς είχε και άφησαν το παιδί μου να υποφέρει. Δεν έκαναν τίποτα», είπε ο πατέρας της Χριστίνας - Μαρίας.

Οι χαροκαμένοι γονείς πήραν την απόφαση να κινηθούν νομικά, όταν λίγο καιρό μετά, ένα τρίχρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Οι γονείς του ακόμη δε γνωρίζουν από τι πέθανε το παιδί τους.

14χρονη πέθανε από περιτονίτιδα

Τα προβλήματα υγείας, το χειρουργείο και η περιτονίτιδα

Το κορίτσι γεννήθηκε με ένα πρόβλημα στο έντερο. Σε ηλικία τριών ετών υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση που του επέτρεψε να ζήσει χωρίς προβλήματα μέχρι την εφηβεία του. 

Τον Ιούλιο του 2021 όμως άρχισαν και πάλι τα προβλήματα με το παιδί να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με πόνο στην κοιλιά και τυμπανισμό.

Στις 5 Οκτωβρίου 2021 οι πόνοι επέστρεψαν και η 15χρονη νοσηλεύτηκε για δέκα μέρες. Η διάγνωση των γιατρών ήταν συμφυτικός ειλεός και πρότειναν στους γονείς τη χειρουργική αφαίρεση των συμφύσεων λαπαρασκοπικά. 
περιτονίτιδα

Το χειρουργείο έγινε, όμως μετά οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Το παιδί είχε αυξημένες σφίξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς δεκάδες γιατροί την εξέτασαν, όμως κανείς δεν τους έδινε απαντήσεις. 

«Μπήκαν μέσα 7 - 8 γιατροί. Κανείς δεν κατάλαβε ότι έχει περιτονίτιδα; Τους ρωτούσα τι έχει το παιδί μου και έσκυβαν το κεφάλι», είπε στην εκπομπή ο πατέρας της 14χρονης. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top