Θάνατος 15χρονης: «Επτά γιατροί δεν κατάλαβαν ότι είχε περιτονίτιδα;»

Οι γονείς της Χριστίνας-Μαρίας καταγγέλλουν ιατρική αμέλεια

Η Πάττυ και ο Πέτρος προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να συνεχίσουν να ζουν. Από τις 23 Νοεμβρίου 2021 η ζωή τους μπήκε σε παύση μετά από τον θάνατο της 15χρονης κόρης τους Χριστίνας-Μαρίας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη

Το κορίτσι γεννήθηκε με ένα πρόβλημα στο έντερο. Σε ηλικία τριών ετών υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση που του επέτρεψε να ζήσει χωρίς προβλήματα μέχρι την εφηβεία του. 

Τον Ιούλιο του 2021 όμως άρχισαν και πάλι τα προβλήματα με το παιδί να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με πόνο στην κοιλιά και τυμπανισμό. Στις 5 Οκτωβρίου 2021 οι πόνοι επέστρεψαν και η 15χρονη νοσηλεύτηκε για δέκα μέρες. Η διάγνωση των γιατρών ήταν συμφυτικός ειλεός και πρότειναν στους γονείς τη χειρουργική αφαίρεση των συμφύσεων λαπαρασκοπικά. 

«Το παιδί μου, μου είπε “πάμε να κάνουμε αυτή την εγχείρηση για να πάρω τη ζωή μου πίσω», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η μητέρα της Χριστίνας Μαρίας. 

15χρονη που πέθανε από περιτονίτιδα

Η 15χρονη Χριστίνα Μαρία που πέθανε από περιτονίτιδα

Το χειρουργείο έγινε, όμως μετά οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Το παιδί είχε αυξημένες σφίξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς δεκάδες γιατροί την εξέτασαν, όμως κανείς δεν τους έδινε απαντήσεις. 

«Επί δεκαπέντε μέρες τους ρωτούσα κάθε μέρα τι συμβαίνει. Επτά γιατροί εξέτασαν το παιδί μου κι ούτε ένας δεν κατάλαβε ότι ήταν περιτονίτιδα;», αναρωτήθηκε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της 15χρονης. 

Κάποια στιγμή το παιδί είπε στη μητέρα του ότι δεν έβλεπε. Εκείνη φώναξε τον διευθυντή της μονάδας που περνούσε έξω από τον θάλαμο κι εκείνος βλέποντας την κατάσταση της μικρής της είπε να τρέξει να φέρει βοήθεια. 

«Δεν υπήρχε απινιδωτής, αν υπήρχε θα είχε σωθεί το παιδί μου. Έπαθε ανακοπή από οξεία περιτονίτιδα», είπε η μητέρα. 

Η Χριστίνα Μαρία έφυγε από τη ζωή την ίδια ημέρα που είχαν γνωριστεί οι γονείς κι είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν μαζί τη ζωή τους. 

«Προσπαθώ να αναπνέω κάθε μέρα γιατί έχω ένα ακόμα παιδί. Θέλω την παραδειγματική τιμωρία όσων έκαναν λάθος. Δε θέλω να ξανασυμβεί σε άλλο παιδί. Ψάχνω να τη βρω, ξέρω ότι είναι μαζί μας. Περιμένω να την ακούσω να με λέει μαμά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από όταν χάνεις το παιδί σου. Όταν χάνεις τη μάνα σου λέγεσαι ορφανός, όταν χάνεις τον σύζυγό σου, χήρα, υπάρχει λέξη για τους γονείς που χάνουν τα παιδιά τους;», αναρωτήθηκε η μητέρα της 15χρονης. 

Αυτό που συμβούλεψαν τέλος τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους με παρόμοιο τρόπο ότι θα πρέπει να απευθύνονται στη δικαιοσύνη για να αναζητήσουν τη δικαίωση των παιδιών τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top