Ο σύντροφος της Γαρυφαλλιάς παραπέμπεται σε δίκη - Τι λέει η μητέρα της

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα δικαστεί για το έγκλημα στη Φολέγανδρο

«Καταπέλτης» ο Εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (28/8/22)

Σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση θα παραπεμθεί ο 30χρονος που σκότωσε την άτυχη Γαρυφαλλιά πέρυσι το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο

Φολέγανδρος: «Καταπέλτης» ο Εισαγγελέας για τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς

Συγκεκριμένα, το παραπεμπτικό βούλευμα υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος είχε επίγνωση των πράξεων του, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του ότι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Ξεσπά η μάνα της Γαρυφαλλιάς: Δεν υπάρχει ψυχική ασθένεια αλλά ένα κτήνος

γυναικοκτόνος Φολέγανδρος

Ο 30χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μαύρη ψυχή»

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, η κυρία Αλεξάνδρα Μάκου-Ψαρράκου, μίλησε χθες στο «Χαμογέλα και πάλι. Σχολάζοντας την πρόταση της Εισαγγελέως για την παραπομπή του 30χρονου σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση είπε:

«Η πρόταση της Εισαγγελέως είναι αυτό που κι εμείς περιμέναμε, ότι αυτός ο άνθρωπος δε θα έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Και είναι λίγο για εμάς προκλητικό και για όλη την κοινωνία πιστεύω, οι δράστες μετά από ένα τέτοιο έγκλημα να προφασίζονται ότι έχουν ψυχολογικά προβλήματα», είπε και πρόσθεσε:

Δεν έχουν ψυχολογικά προβλήματα αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποιες διαταραχές και δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα ψυχολογικά προβλήματα με τις διαταραχές. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μαύρη ψυχή και για αυτό κάνουν αυτά τα εγκλήματα».

Σε ερώτηση εάν αισθάνεται η μητέρα της Γαρυφαλλιάς μία πρώτη δικαίωση, απαντά: «Φυσικά είναι μία πρώτη δικαίωση, αν και η δικαίωση δεν υπάρχει για εμάς, γιατί θα ήταν να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας. Όμως πρέπει να υπάρξει τιμωρία και να μείνει αυτός ο άνθρωπος στη φυλακή, γιατί το παιδί μου το έχει καταδικάσει ισόβια. Δε θα το ξαναδώ, δε θα μας ξαναδεί… Και είμαι κι εγώ μητέρα, όπως όλες που ζητάμε δικαίωση και όχι εκδίκηση. Και βλέπουμε ότι οι δολοφόνοι βγαίνουν έξω. Οι δολοφόνοι του Ζακ βγαίνουν έξω, ο Κορκονέας βγαίνει έξω. Δηλαδή για ποια δικαίωση μιλάμε; Πόσο αξίζει η ζωή των παιδιών μας σε χρόνια; Δηλαδή μπαίνουν μέσα πέντε χρόνια και μετά βγαίνουν έξω; Κι εμείς αυτούς τους ανθρώπους καλούμαστε να τους ξαναδούμε, κι εμείς και η κοινωνία; Και ο κόσμος… βράζει»

Η πρώτη αντίδραση της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς

Μετά την είδηση ότι ο 30χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο δικηγόρος της οικογένειάς της, Αλέξης Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση για την εξέλιξη αυτή.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η οικογένεια Ψαράκου επιθυμεί η δίκη να γίνει στην Αθήνα και όχι σε κάποιο από τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια της περιφέρειας του Εφετείου Αιγαίου. 

γυναικοκτονία Φολέγανδρος

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

Σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές δημοσιοποιείται η ελλιπής είδηση ότι υπάρχει εκ μέρους της κας Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου παραπεμπτική πρόταση για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, της οποίας την οικογένεια εκπροσωπούμε με τον επικεφαλής του γραφείου μας κο Αλέξιο Κούγια στο βήμα της πολιτικής αγωγής – υποστήριξης της κατηγορίας.

Η ολοκληρωμένη είδηση είναι ότι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Νάξου εξέδωσε το αναμενόμενο μετά την πρόταση της κας Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου βούλευμα, με το οποίο ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου και τα μέλη του Συμβουλίου αποδέχονται την εισαγγελική πρόταση και ο δράστης του εγκλήματος, ο οποίος υποστήριζε με δημόσιες εμφανίσεις του συνηγόρου υπερασπίσεώς του ότι είναι ποινικά ακαταλόγιστος ή έστω μειωμένου καταλογισμού, παραπέμπεται, απορριπτομένων των ισχυρισμών του, στο αρμόδιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που θα οριστεί, διότι διέπραξε εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, μη γενομένου δεκτού ουδενός ισχυρισμού του.

Γαρυφαλλιά Ψαράκου

Μετά από αυτή την εξέλιξη το δικηγορικό μας γραφείο και η οικογένεια της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς αναμένουμε την απόφαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κου Δημητρίου Παπαγεωργίου για το αν θα κάνει δεκτή την αίτηση, την οποία υπέβαλε το γραφείο μας και απηχεί τη θέληση της οικογένειας Ψαρράκου, ώστε η δίκη να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών και όχι σε κάποιο από τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια της περιφέρειας του Εφετείου Αιγαίου.

Φολέγανδρος: Το χρονικό της αποτρόπαιας γυναικοκτονίας

Ήταν 17 Ιουλίου του 2021, όταν η 26χρονη Γαρυφαλλιά βρέθηκε νεκρή σε παραλία της Φολεγάνδρου. Ο καθ’ ομολογία δράστης σύμφωνα με το κατηγορητήριο τη χτύπησε, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα.

Επί 30 ώρες κρυβόταν σε μια σπηλιά, όπου και τον εντόπισαν οι Αρχές. Στους αστυνομικούς απέδωσε τη δολοφονία της κοπέλας στην κακιά στιγμή και ανέφερε ως αιτία τις λανθασμένες οδηγίες που του έδωσε για την παραλία όπου κατευθύνονταν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top