Ιωάννινα: Ελεύθερος ο αντιδήμαρχος που έσερνε γάιδαρο με αγροτικό

Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι

Βίντεο από Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Με δημόσια κατακραυγή ήρθε αντιμέτωπος ο αντιδήμαρχος Ζίτσας που έσερνε τον γάιδαρό του με αγροτικό όχημα. Ο αντιδήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Του τέθηκαν περιοριστικοί όροι δηλαδή η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα.

Ο δικηγόρος του αντιδήμαρχου ανέφερε πως το ζώο ήταν τραυματισμένο καθώς είχε δεχθεί επίθεση από λύκο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δικηγόρος του 63χρονου τόνισε πως «δεν διερεύνησε κανείς την εκδοχή να ήταν ατύχημα. Δεν μπορεί να ξύπνησε μια μέρα και να είπε ‘ας σύρω ένα γάιδαρο μέσα στο χωριό να με δούνε όλοι’».

«Η θέση του εντολέως μου είναι ότι το ζώο αυτό είχε δεχθεί επίθεση από λύκο. Τραυματίστηκε στο στέρνο του, το ανέβασε στην καρότσα του αυτοκινήτου του να πάει να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Στην πορεία άγνωστο για ποιο λόγο (…) και χωρίς να το αντιληφθεί προφανώς, το πόδι του ζώου έπεσε στην άσφαλτο, κρατώντας η τριχιά εντός της καρότσας το υπόλοιπο. Σύρθηκε για πόσα μέτρα και εν συνεχεία όταν έπεσε όλο το ζώο το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα» περιέγραψε ο δικηγόρος του αντιδήμαρχου.

Πρόσθεσε πως πλατφόρμες στο διαδίκτυο έχουν κατακλυστεί από μηνύματα εκβιαστικά και απειλητικά σε βάρος του αντιδημάρχου και πως όπως και σε άλλες περιπτώσεις, «δικάζεται και καταδικάζεται ερήμην».

Ιωάννινα: Συνελήφθη ο 63χρονος που έσερνε γαΐδαρο με αγροτικό

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 63χρονος αντιδήμαρχος του δήμου Ζίτσας είχε δεμένο το γαϊδούρι του και το έσερνε από την καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου.

Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά στα μάτια κατοίκων του Γραμμένου, στα Ιωάννινα, οι οποίοι είδαν τον δρόμο στο χωριό τους να πλημμυρίζει από αίματα.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο σπίτι του το μεσημέρι της Κυριακής και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας. 

Μάκης Βορίδης: «Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα»

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης είχε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκο από τον οποίο ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του Αντιδημάρχου του.

Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top