Top καλοκαιρινοί προορισμοί για φοιτητές έως 25€ το βράδυ

Πού θα πας διακοπές τον Αύγουστο αν έχεις περιορισμένο «budget»

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates

Υπερδιπλάσια σε σχέση με το καλοκαίρι του 2021 είναι φέτος η ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα. Σύμφωνα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Airdna, που καταγράφηκαν τον Μάρτιο του 2022, η Ελλάδα σημειώνει αύξηση της ζήτησης κατά 232% σε σχέση με πέρυσι, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται να συγκεντρώνουν τα νησιά και οι κοντινοί στην Αθήνα ηπειρωτικοί προορισμοί.

«Το υψηλό κόστος μετακίνησης, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης των καυσίμων, καθώς και η αύξηση του πληθωρισμού, καθιστούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων ιδανική λύση για τους φοιτητές, αλλά και τους εν δυνάμει εκδρομείς που αναζητούν μία οικονομική διαμονή, προκειμένου να περάσουν λίγες ημέρες μακριά από την πόλη», σημείωσε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

δωμάτιο

(φωτ. αρχείου unsplash)

Σε κάθε περίπτωση διευκρίνισε ότι βασικό ρυθμιστή του κόστους διαμονής, αλλά και της διαθεσιμότητας, αποτελεί ο χρόνος της κράτησης. 

Όσο νωρίτερα σχεδιάσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, τόσο καλύτερες τιμές μπορούμε να επιτύχουμε.

Διακοπές: Προτάσεις διαμονής με κόστος έως 25€ τη βραδιά

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, μία τετραμελής παρέα φοιτητών έχει τη δυνατότητα να επιλέξει προορισμούς, τόσο στην ηπειρωτική, όσο και στη νησιωτική Ελλάδα με κόστος διαμονής ανά άτομο που να μην ξεπερνά τα 25€ ανά διανυκτέρευση

«Η μόνη διαφορά είναι ότι όσοι επιλέξουν προορισμό στη νησιωτική Ελλάδα θα πρέπει να συνυπολογίσουν στα έξοδά τους και το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ανάλογα με το νησί αν θα μισθώσουν μέσο μετακίνησης ή θα πάρουν το δικό τους, εφόσον τους συμφέρει οικονομικά η μεταφορά του ΙΧ ή της μοτοσυκλέτας, με το καράβι», είπε.

 ο κ. Μπάκας.

«Τα στοιχεία αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Προορισμοί στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής

Όσοι θελήσουν τον Αύγουστο να παραμείνουν στην Αττική και να «επενδύσουν» τα χρήματα της βενζίνης ή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη διασκέδασή τους, μπορούν να επιλέξουν αυτοτελείς κατοικίες/ή και διαμερίσματα σε περιοχές όπως η Βραυρώνα, η Κερατέα και η Αγία Μαρίνα.

«Το συνολικό κόστος διαμονής για 5 διανυκτερεύσεις για όλη τη παρέα, στην Κερατέα για κατοικία 35τμ διαμορφώνεται στα 358€. Στην Αγία Μαρίνα για κατοικία 40τμ το συνολικό κόστος αγγίζει τα 430€ και στη Βραυρώνα κατοικία 135τμ μισθώνεται προς 325€€», είπε.

SUP: Η απολαυστική καλοκαιρινή άσκηση που καίει θερμίδες

«Σαν τη Χαλκιδική… δεν έχει»

Ομοίως, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης, μπορούν να επιλέξουν τον Αύγουστο κοντινούς προορισμούς στη Χαλκιδική, όπως τα Νέα Μουδανιά, η παραλία Διονυσίου και η Νέα Καλλικράτεια.

«Το συνολικό κόστος διαμονής για 5 διανυκτερεύσεις για όλη την παρέα, στα Νέα Μουδανιά ανέρχεται στα 327€ για κατοικία 50τμ. Στη Νέα Καλλικράτεια 4 άτομα θα πληρώσουν για μία κατοικία 45τμ, 351€, ενώ στην παραλία Διονυσίου τα ίδια τμ. μισθώνονται προς 333€ για 5 διανυκτερεύσεις».

«Εκτός από αυτά τα έξοδα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υπολογίσουν και το κόστος μετακίνησης, είτε με το λεωφορείο, είτε με το δικό τους μέσο μεταφοράς έως τον προορισμό της επιλογής τους», είπε.

Ενοίκια: «Mπες στις ιστοσελίδες των αγγελιών να δεις τι ζητούν για 50τμ»

Διακοπές στα νησιά του Αιγαίου τον Αύγουστο με διαμονή έως 25€

Στη νησιωτική χώρα και δη στο Αιγαίο, οι επιλογές είναι περιορισμένες τον Αύγουστο, ιδιαίτερα στους δημοφιλείς προορισμούς. Ιδανική πρόταση για μία παρέα με χαμηλό «budget» φαντάζει η κοσμοπολίτισσα των Σποράδων, Σκιάθος.

«Στις Κουκουναριές, κατοικία 30τμ μισθώνεται προς 490€ για 5 διανυκτερεύσεις. Στην Άνδρο κατοικία 34τμ μισθώνεται προς 394€, στη Σύρο κατοικία 46τμ προς 304€, στη Σκόπελο κατοικία 35τμ προς 465€, στην Κάλυμνο κατοικία 60τμ προς 470€, στην Κάρπαθο κατοικία 70τμ προς 468€, ενώ στη Σκόπελο κατοικία 35τμ μισθώνεται προς 465€».

4+1 ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές

Απόβαση στο Ιόνιο με χαμηλό «budget»

Στο Ιόνιο, καταγράφεται σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή, για ακίνητα με κόστος μίσθωσης έως 100€/διανυκτέρευση. 

«Δημοφιλής προορισμός στο Ιόνιο για τους περισσότερους φοιτητές, με μηδαμινή όμως διαθεσιμότητα τη δεδομένη στιγμή, αποτελεί και τον Αύγουστο, η Λευκάδα, καθώς δε χρειάζονται ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Την ίδια ώρα, το συνολικό κόστος για μία παρέα 4ων ατόμων ή οικογένεια στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς αγγίζει τα 421€ για κατοικία 40τμ, ενω στις Βολίμες της Ζακύνθου, κατοικία 100τμ μισθώνεται προς 484€», είπε ο κ. Μπάκας.

Ζάκυνθος- Ναυάγιο (φωτ. αρχείου unsplash)

Ζάκυνθος- Ναυάγιο (φωτ. αρχείου unsplash)

«Road trip στην Πελοπόννησο»

Την τιμητική τους έχουν φέτος το καλοκαίρι τα road trips, λόγω της πανδημικής κρίσης, αλλά και του υψηλού κόστους μετακίνησης. Υψηλές πληρότητες καταγράφουν και τον Αύγουστο οι κοντινοί, στην Αττική, προορισμοί της Πελοποννήσου, οι οποίοι απέχουν από την Αθήνα από 1 έως 3 ώρες οδικώς.

Στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, υπάρχουν περιοχές και φανταστικές παραλίες που χρειάζεσαι μεταφορικό μέσο για να τις επισκεφτείς.

«Στην Καλαματά το συνολικό κόστος διαμονής για 5 διανυκτερεύσεις για όλη την παρέα, για μία κατοικία 55τ.μ. ανέρχεται στα 403€.

Στο Ναύπλιο μία κατοικία 55τμ μισθώνεται έναντι 374€, στο Λουτράκι τα 45τμ μισθώνονται προς 379€, στα Σελιανίτικα τα 35τμ προς 318€, στο Τολό τα 60τμ προς 458€, στην Παλαιά Επίδαυρο τα 95τμ προς 425€, στην Ερμιόνη τα 50τμ προς 500€ και στην Ολυμπία του Ν.Ηλείας κατοικία 110τμ μισθώνεται προς 351€».

Μητσοτάκης: Καλύτερη και από το 2019 η φετινή τουριστική περίοδος

Γιατί οι νέοι επιλέγουν να παραθερίσουν σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης 

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, βασικό κριτήριο για τους νέους που δεν έχουν οικονομική ευχέρεια, αλλά επιθυμούν να κάνουν διακοπές με τη παρέα τους εν μέσω πανδημίας, είναι οι πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες.

«Τα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακίνητα διαθέτουν στην πλειοψηφία τους το σύνολο των οικοσυσκευών που χρειάζεται μια παρέα νέων για να ετοιμάσουν το γεύμα τους ή τον καφέ τους στο σπίτι, βοηθώντας τους έτσι να εξοικονομήσουν χρήματα και να παρατείνουν τη διαμονή τους κατά 2- 3 ημέρες.

Επιπλέον, οι μεμονωμένες κατοικίες εξασφαλίζουν την επιθυμητή και κατά περίπτωση, αναγκαία αποφυγή του συνωστισμού», είπε.

(φωτ. unsplash)

Τέλος, όπως πρόσθεσε, η δυνατότητα που δίνεται ανάλογα με την εκάστοτε πολιτική του ιδιοκτήτη ή/και του διαχειριστή του ακινήτου να φιλοξενηθούν 4 ή και περισσότερα άτομα σε μια κατοικία (σύμφωνα με τη δυναμική της) αποτελεί δέλεαρ για τις παρέες των φοιτητών με περιορισμένο «budget».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top