Ιράν: Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των Ελλήνων ναυτικών

Παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και 2 μήνες

Ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών στο Ιράν.

Οι Έλληνες ναυτικοί παραμένουν εδώ και δύο μήνες εγκλωβισμένοι στα ελληνικά δεξαμενόπλοια, τα οποία βρίσκονται υπό την κατοχή των Φρουρών της Επανάστασης στον Περσικό Κόλπο.

Η λύση του… Γόρδιου Δεσμού ήρθε μέσω του Αρείου Πάγου, καθώς το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ότι το φορτίο του τάνκερ Lana θα επιστραφεί στις ιρανικές Αρχές.

Ιράν σε Ελλάδα: Μην μπλέκετε τις ΗΠΑ για τα τάνκερ

Έτσι, θα δοθεί τέλος και στην αιχμαλωσία των 9 Ελλήνων ναυτικών που κρατούνται όμηροι. Οι συγγενείς των Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι αγωνιούν από τις 27 Μαΐου για την τύχη τους, γέμισαν με χαρά.

Βίντεο ντοκουμέντο από το ρεσάλτο των ελληνικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο

«Θα απελευθερωθούν οι άνθρωποι από εκεί μέσα. Δεν το συζητάω, έχει μουρλαθεί ο κόσμος μέσα, δεν γίνεται. Δεν πήγαινε άλλο πιστεύω, θα είχαμε πιστεύω άλλα κακά να ακούσουμε άμα μένανε και άλλο έτσι», είπε συγγενής του Μανώλη Βεβαιάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Θρίλερ στον Περσικό Κόλπο: Λυγίζουν οι γονείς Έλληνα ναυτικού στο Star

Το Lana βρίσκεται στο αγκυροβόλιο του Πειραιά. Ήδη έχει ξεκινήσει την δοκιμαστική λειτουργία, καθώς είχε και μηχανική βλάβη,  ενώ μόλις ολοκληρωθεί η μετάγγισή του ιρανικού πετρελαίου θα αναχωρήσει. 

Διπλωματικός μαραθώνιος για την επιστροφή των Ελλήνων ναυτικών

Η εμπλοκή προέκυψε όταν η πλοιοκτήτρια εταιρία, που είχε μεταφορτωθεί το φορτίο του Lana, προσέφυγε στον Άρειο Πάγο με αποτέλεσμα να παγώσει η διαδικασία της μεταφόρτωσης από το ελληνόκτητο πλοίο «ICE ENERGY» στο LANA.

ΗΠΑ: Δίπλα στην Ελλάδα για την αδικαιολόγητη κατάσχεση των ελληνικών τάνκερ

Ο διπλωματικός μαραθώνιος ανάμεσα σε Αθήνα και Τεχεράνη φαίνεται ότι θα έχει αίσιο τέλος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top