Θρίλερ στον Περσικό Κόλπο: Λυγίζουν οι γονείς Έλληνα ναυτικού στο Star

«Τους μάζεψαν στη γέφυρα και τους ανέκριναν»

Η αγωνία κορυφώνεται για τους 9 Έλληνες ναυτικούς και τον Κύπριο καπετάνιο οι οποίοι κρατούνται στον Περσικό Κόλπο από τους Ιρανούς κομάντος που έκαναν έφοδο στα δυο ελληνικά δεξαμενόπλοια. Η οικογένεια του Μανώλη, του ναυτικού από την Κρήτη μίλησε στο Star. Περιγράφουν τις δραματικές στιγμές αγωνίας την ώρα της εφόδου.

O Μανώλης Βεβαιάκης από το Παλαιόκαστρο Σητείας είναι ο δεύτερος μηχανικός του πλοίου Prudent Warrior που βρίσκεται κινητοποιημένο από τους Ιρανούς στον Περσικό Κόλπο. Οι γονείς του μιλούν στο Star και τη Γωγώ Αποστολάκη και η φωνή τους «σπάει».

Όλο το παρασκήνιο πίσω από το ρεσάλτο των ελληνικών πλοίων στο Ιράν

Ο πατέρας του «λυγίζει» όσο περιγράφει τα όσα έχει ακούσει για  τον γιο του: «Είναι στον Περσικό Κόλπο αυτό ξέρουμε. Το βαπόρι έχει καταληφθεί από Ιρανούς, οι οποίοι στην αρχή πήγαν με ελικόπτερο πάνω από ό,τι ξέρουμε».  

«Να πάνε όλα καλά και σύντομα και τα δυο πληρώματα και τα δυο καράβια να ελευθερωθούν και να γυρίσουν πίσω. Είναι σύνολο 7 στο δικό μας πλοίο και ένας Κύπριος. Ο Κύπριος νομίζω είναι ο καπετάνιος. Χθες, κατάφερε και μας πήρε τηλέφωνο κάποια στιγμή και μας είπε ότι είναι όλοι καλά», δηλώνει στο Star η μητέρα του Έλληνα ναυτικού. 

Οι γονείς του Μανώλη Βεβαιάκη κοιτούν με αγωνία τη θάλασσα περιμένοντας να γυρίσει γρήγορα ο γιος τους στο σπίτι. Η μόνη επικοινωνία που έχουν είναι μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Όπως είναι φυσικό, δε σταματούν στιγμή να περιμένουν ένα τηλεφώνημα από το παιδί τους.

Δραματικές στιγμές την ώρα της εφόδου 

Ο πατέρας του Μανώλη αποκαλύπτει πως όλο το πλήρωμα ήταν μαζεμένο στη γέφυρα του πλοίου, όταν έγινε η έφοδος: «Εκεί περίμεναν όλοι με μάσκες. Μήπως τυχόν πετάξουν τίποτα αέρια και τα λούπα. Ήταν λίγο αγχωμένος και φοβισμένος λίγο στην αρχή γιατί όταν πήγαν επάνω δεν ξέραν ακριβώς τι συμβαίνει». 
 
Παρά τα 28 του χρόνια ο Μανώλης έχει ήδη μεγάλη εμπειρία στα καράβια. Γι’ αυτό, μιλώντας με τους δικούς του προσπάθησε να τους καθησυχάσει, όπως λέει στο Star, η σύντροφος του. 

Ιράν: Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με τους εννέα Έλληνες ναυτικούς

«Προσεύχομαι με όλα τα μέσα με οποίο τρόπο μπορώ. Τι να πω, δεν ξέρω, προσπαθώ απλά να το ρίχνω στο χιούμορ αυτή τη στιγμή, γιατί εκείνος αυτό θέλει να μου μεταφέρει και εκείνο μου μετέφερε ότι "όλα καλά μην ανησυχείς είναι σα να είμαστε διακοπές". Αλλά ξέρω ότι δεν είναι διακοπές. Γνωρίζω και ότι υπάρχουν και κάποιοι ένοπλοι ακόμα πάνω». 

«Τους μάζεψαν στη γέφυρα και τους ανέκριναν»

«Τον ρώτησα, λέω "μάθαμε για ελικόπτερα", μου λέει "κατέβηκαν με ελικόπτερα. Ήταν κανονικά πως λέμε ΜΑΤ". Με τα όπλα αρχίσαν φωνάζανε ήταν μια τέτοια κατάσταση έντονη. Χωρίς βέβαια να τους πειράξουν. Αλλά τους μάζεψαν όλους στη γέφυρα και τους ανέκριναν. Τώρα η ανάκριση δε μου διευκρίνισε τι εννοούσελ αν ήταν μια ομαδική διαδικασία η αν ήταν ο καθένας μόνος του», δηλώνει η σύντροφός του. 

Οι οικογένειες των 9 Ελλήνων ναυτικών και του Κυπρίου καπετάνιου ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους.  

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top