Φωτιά Λέσβος: Επικίνδυνα τρία ενεργά μέτωπα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Καλύτερη είναι η κατάσταση στα Βατερά της Λέσβου όμως το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί να μαίνεται. Προς τη Βρίσα μεταφέρεται η φωτιά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες σε τρία ενεργά μέτωπα.

Φωτιά στη Λέσβο: Κάηκαν σπίτια – Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ανθής Παζιάνου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, τρία είναι μέτωπα της φωτιάς είναι τα πιο επικίνδυνα, ένα προς τη Βρίσα, ένα προς την περιοχή Σταυρός και ένα προς την περιοχή Δρώτα. Παραμένει η φωτιά στη νότια Λέσβο αλλά δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί η πορεία της. Σύμφωνα όμως με εκτιμήσεις των πυροσβεστών οι δυνάμεις του θα επιχειρούν για τρία με τέσσερα μερόνυχτα στις περιοχές αυτές.

Παρά τη βελτιωμένη εικόνα της φωτιάς στην περιοχή των Βατερών, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο γειτονικό δάσος, ενώ πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν μέσα στον οικισμό. Είχε προηγηθεί εκκένωση ενώ η φωτιά έκαψε σπίτια και επιχειρήσεις.

Φωτιά σε Λέσβο: Δημοσιογράφος πήδηξε στη θάλασσα για να σωθεί

Στο μέτωπο της Βρίσας ανοίχτηκαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό, στην περιοχή των Βασιλικών. Τέλος το μέτωπο προς τον Σταυρό κινείται μέσα από δασώδη, πυκνή και δυσπρόσιτη περιοχή.

Περιφερειάρχης Βορείου Αγαίου: «Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού»

 Ο περιφερειάρχης Βορείου Αγαίου, Κώστας Μουτζούρης μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star και είπε πως «Η οικολογική καταστροφή είναι μεγάλη και υπάρχουν περίπου 5 οικίες κατεστραμμένες. Δεν εκκενώθηκε κάποια ξενοδοχειακή μονάδα.»

Τόνισε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Ξεκινάει έρευνα να δούμε ποιο ήταν το αίτιο. Όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές.

«Τα Βατερά ελέγχθηκαν. Υπάρχουν δύο μέτωπα που καίνε προς τα βουνά και προς δύο άλλους οικισμούς. Ελπίζουμε να ελέγξουμε και αυτά τα μέτωπα.» πρόσθεσε.

Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στα Βατερά

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top