Φωτιές σε ολόκληρη τη χώρα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Πανόραμα Παλλήνης

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα

Ρεπορτάζ του Γιώργου Βότσκαρη για τις φωτιές στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Συνεχίζουν να ξεσπούν πυρκαγιές καθημερινά στη χώρα μας με επτά πύρινα μέτωπα σήμερα. Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές στο Τραγανό Ηλείας, στην Κάτω Δάφνη Δωρίδος, στο Πράσινο Ηλείας, στο χωριό Σελλά Αχαΐας και στα Δημαρίστικα Μάνης. Υπό μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στο Πανόραμα Παλλήνης. Νωρίτερα οριοθετήθηκαν οι φωτιές στη Σκάλα Λακωνίας και τη Σάμο.

Στα Δημαρίστικα Μάνης, η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση όπου επιχειρούν 65 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 15 Γερμανών πυροσβεστών, 9 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Πανόραμα Παλλήνης η οποία αυτή τη στιγμή είναι υπό μερικό έλεγχο. Για την κατάσβεση της είχαν κινητοποιηθεί 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Στην περιοχή Αφάνια στη Σκάλα Λακωνίας επιχείρησαν 64 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και 5 πεζοπόρα τμήματα.

 Φωτιά ξέσπασε και σε αγροτική έκταση στην περιοχή Γιωνίδες Σάμου η οποία όμως τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο. Συνολικά είχαν επιχειρήσει 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα ενώ υπήρξε και συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τέλος ξέσπασε πυρκαγιά και σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ψαθοτόπι Άρτας και κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top