ΑΠΘ: Ένας τραυματίας και οχτώ προσαγωγές για την αιματηρή επίθεση

Σεσημασμένο το θύμα - Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η αστυνομία

Ένας 23χρονος από τη Γεωργία, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής στο ΑΠΘ. Οχτώ άτομα προσήχθησαν στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο άνδρας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα πόδια. Εκτιμάται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Σε οχτώ προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός άνδρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία Χημείου λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε καθώς αναφέρθηκαν πυροβολισμοί στο σημείο. 

Ο τραυματίας είναι ένας 23χρονος από τη Γεωργία, ο οποίος στο παρελθόν είχε και πάλι απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών. 

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα πόδια. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άνδρας έφτασε στο νοσοκομείο υποβασταζόμενος από άλλα άτομα, που τον άφησαν και στη συνέχεια επιχείρησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο. 

Δεν τα κατάφεραν όμως, καθώς αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο τους σταμάτησαν και τους προσήγαγαν στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Προσαγωγές έγιναν και κοντά στο σημείο των πυροβολισμών. Ερευνάται η εμπλοκή τους στην επίθεση και τα αίτια.

Θεσσαλονίκη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. 

Η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών σχετικά με υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. 

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι τα άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο δεν έχουν καμία σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα. 

αίματα ΑΠΘ

Ο 23χρονος Γεωργιανός πυροβολήθηκε στα πόδια και πήγε υποβασταζόμενος στο νοσοκομείο

Επιχείρησαν να εισέλθουν με αυτοκίνητο στο campus και να παραβιάσουν την κεντρική μπάρα ελέγχου εισόδου στον κεντρικό δρόμο της Πανεπιστημιούπολης από την Εγνατία μέχρι την Αγίου Δημητρίου, αλλά η ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του πανεπιστημίου τους απέτρεψε.

Στη συνέχεια οι δράστες μπήκαν από μια μικρή πόρτα εισόδου του πανεπιστημίου επί της οδού Εθνικής Αμύνης, η οποία παραμένει ανοιχτή, καθώς βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

αστυνομία ΑΠΘ

Η αστυνομία προχώρησε σε οχτώ προσαγωγές 

«Ενημερώθηκα για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Προφανώς το περιστατικό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πανεπιστήμιο. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό σε τέτοια αποτρόπαια περιστατικά να υπάρχει άμεση κινητοποίηση και δράση των αρμόδιων αρχών, όπως και έγινε. Η εγκληματικότητα στο ΑΠΘ διώκεται όπως και σε κάθε γειτονιά της πόλης και κάθε απόπειρα εγκληματικής ενέργειας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει της», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

«Για πάρα πολλά χρόνια, εγκληματικά στοιχεία αναζητούσαν καταφύγιο μέσα στο campus του πανεπιστημίου, έχοντας τη βεβαιότητα ότι μπορούσαν να δρουν ανενόχλητα, εκμεταλλευόμενα το αχανές της έκτασης και ένα άτυπο “άβατο”, που επέβαλε ο εκφυλισμός της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου.

σημείο επίθεσης

Εκτιμάται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Αυτό άλλαξε, όμως, κάθε μέρα οφείλουμε να το περιφρουρούμε και να μην εφησυχάζουμε. Οι δημόσιες αρχές ασκούν στο ΑΠΘ όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Στο ΑΠΘ ο νόμος του 4623/2019, όπως και κάθε νόμος εφαρμόζεται και τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», επισήμανε ο κ.Παπαϊωάννου.

ΑΠΘ: «Ακούστηκαν τουλάχιστον πέντε πυροβολισμοί»

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο voria.gr ότι άκουσε τουλάχιστον πέντε πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδε αρκετά άτομα να βγαίνουν τρέχοντας από τον χώρο του πανεπιστημίου. 

αστυνομία

Το θύμα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Ανάμεσά τους κι ένας, ο οποίος κούτσαινε, αιμορραγούσε και τον κρατούσε κάποιος άλλος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top