Πάτρα: Τα τέσσερα θολά σημεία στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς

Την Τετάρτη θα υποβάλει το υπόμνημα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Τέσσερα θολά σημεία έχει εντοπίσει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη τον Σεπτέμβριο του 2020. 

Ο κ. Γαλεντέρης έχει στην κατοχή του τον ιατρικό φάκελο της υπόθεσης, στον οποίον έχει εντοπίσει τα στοιχεία αυτά, που όπως είπε πρέπει να μελετηθούν για να διαπιστωθεί αν πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες στους ανθρώπους που πρόσεχαν την Ευγενία Κούτρα, ανάμεσά τους η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Όπως είπε στην εφημερίδα Real News θα πρέπει να ερευνηθεί το ενδεχόμενο παραμέλησης της σπιτονοικοκυράς που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, το ζήτημα της καθυστερημένης μεταφοράς της σε νοσοκομείο, ποια πρόσωπα κατά καιρούς την φρόντιζαν και ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας της, ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν κενός, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

«Αρχικά αναμένουμε να δούμε αν υπήρξε παραμέληση της ασθενούς και αν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μη αναστρέψιμη. Θεωρώ σίγουρο ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί» τόνισε ο Δημήτρης Γαλεντέρης, εξηγώντας πως αν διαπιστωθεί καθυστέρηση στη μεταφορά της, μπορεί να αποδοθούν ευθύνες. 

«Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι τέτοιο θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Στο σημείο αυτό πρέπει να πω, ότι το πιστοποιητικό θανάτου, το υπογράφει ο Μάνος Δασκαλάκης» πρόσθεσε.

«Πρέπει να ελεγχθεί και ποιοι άλλοι φρόντιζαν την άτυχη γυναίκα που τελικά έφυγε από τη ζωή. Η διαδικασία θα είναι επί παντός υπευθύνου και από εκεί και πέρα θα προκύψει ποιος ήταν υπεύθυνος για τη φροντίδα της, ώστε να ασκηθούν διώξεις» συνέχισε ο ιατροδικαστής και κατέληξε:

«Κοιτώντας τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας της, με έκπληξη διαπίστωσα πως είναι άδειος. Για έναν ασθενή με χρόνια προβλήματα δεν είναι κάτι το αναμενόμενο και απεναντίας θεωρείται ύποπτο».

Η Ευγενία Κούτρα πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2020 από προχωρημένη σηψαιμία, κάτι που έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα, καθώς είχε μόνο μία πληγή στο σώμα της, που δε δικαιολογεί την αιτία που αναγράφεται στο πιστοποιητικό θανάτου της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει το υπόμνημα για τη Μαλένα και την Ίριδα

Την ίδια ώρα, την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου με υπόμνημα σχετικά με τα όσα αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να σταθεί στην ιατροδικαστική έκθεση της Αγγελικής Τσιόλα, που εξέτασε τη σορό της Ίριδας, που βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τον θάνατο της Μαλένας. 

Πάτρα: «Θεωρώ την ανακοπή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ως τρίτο θάνατο»

Η κ. Τσιόλα είχε αναφέρει ως αιτία θανάτου του έξι μηνών βρέφους την αγενεσία φλεβόκομβου και το πνευμονικό οίδημα. 

Ρούλα Πισπιρίγκου Μάνος Δασκαλάκης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να καταθέσει με υπόμνημα τις επόμενες μέρες για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Τέλος, θα βασιστεί και στην έκθεση Τσάκωνα για τη Μαλένα, η οποία είχε αναφέρει ως αιτία θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια, κάτι που επίσης ανατράπηκε από το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα. 

Αποκλειστικό: Όλη η κατάθεση της ιατροδικαστή Χριστίνας Τσάκωνα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κάνει την τελευταία της προσπάθεια για να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους των παιδιών της. Αν, όμως, δεν καταφέρει να πείσει τις δικαστικές αρχές, τότε αναμένεται να κατηγορηθεί και για τις δολοφονίες των δύο άλλων παιδιών της. 

Πάτρα: Τι θα ισχυριστεί στο υπόμνημά της

Το υπόμνημα που θα καταθέσει η 33χρονη θα περιέχει την περιγραφή για το τι έγινε τις ημέρες που πέθαναν τα δύο κοριτσάκια, με σκοπό να αντικρούσει το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα που μιλά για ασφυκτικό θάνατο των δύο παιδιών. 

Μαλένα Ίριδα Τζωρτζίνα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να καταθέσει τις επόμενες μέρες υπόμνημα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι αυτός που βρήκε το ματωμένο πανάκι της Ίριδας

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απευθυνθεί σε τεχνικούς συμβούλους στο εξωτερικό, που έχουν δεχθεί να τη βοηθήσουν. Ο συνήγορός της, Όθωνας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι έχει ήδη συνταχθεί μια τεχνική έκθεση, η οποία αναμένεται να συνοδεύεται από το γραπτό υπόμνημα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. 

Τσιόλα: «Όλοι κάνουν λάθη»

Την ίδια ώρα η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η οποία επιμένει πως με δικές της ενέργειες προχώρησε η έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, σημείωσε ότι πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος του λάθους. 

Τσιόλα

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα

Πάτρα: Πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών ζήτησε ο Τσιάρας

Μιλώντας στο 22ο συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων σημείωσε πως ο κίνδυνος αυτός υπάρχει, εφόσον οι αρχικές πληροφορίες που θα δοθούν είναι εσφαλμένες. 

Πάτρα: Η Αγγελική Τσιόλα περνά στην αντεπίθεση για την Ίριδα

Αναφέρθηκε μάλιστα σε τέσσερα σημαντικά περιστατικά όπου είχε γίνει λάθος πραγματογνωμοσύνη από ανακριβείς πληροφορίες που είχαν δοθεί είτε από γιατρούς, είτε από τις αστυνομικές αρχές.

«Όλοι κάνουμε λάθη», είπε η Αγγελική Τσιόλα, υποστηρίζοντας πως η αυτοψία στον χώρο όπου έχει βρεθεί ένα πτώμα είναι το 90% των στοιχείων που χρειάζεται ένας ιατροδικαστής για να συντάξει την πραγματογνωμοσύνη του.

Μάνος Δασκαλάκης: «Μπορεί να το έχει κάνει, αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ»

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του θανάτου της Ίριδας, η ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να κάνει νεκροψία, καθώς το βρέφος μετακινήθηκε με ασθενοφόρο από το σπίτι στο νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top