Πρώτος θάνατος παιδιού στην Ελλάδα από οξεία ηπατίτιδα

Νεκρό βρέφος 13 μηνών - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Κατέληξε νήπιο 13 μηνών από οξεία ηπατίτιδα - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Ένα νήπιο 13 μηνών είναι ο πρώτος θάνατος που καταγράφηκε σήμερα στην Ελλάδα και συνδέεται με σοβαρή οξεία ηπατίτιδα άγνωστης αιτιολογίας.

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Γιατί ερευνάται η σύνδεση με σκύλους

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το παιδί εισήχθη σε ιδιωτική παιδιατρική κλινική λόγω εμπυρέτου από διημέρου και νωθρότητας. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ηπατική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό οίδημα και παρά τις προσπάθειες των ιατρών δυστυχώς κατέληξε.

Παγώνη για ηπατίτιδα: «Θα έχουμε κρούσματα» - Η οδηγία για τους γονείς

Μετά την ανακοίνωση της αύξησης των περιστατικών οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 920 ανάλογα περιστατικά σε 33 χώρες του κόσμου. Από τα πιθανά κρούσματα που έχουν δηλωθεί παγκοσμίως, 45 (5%) χρειάστηκαν μεταμόσχευση ήπατος και 18 (2%) κατέληξαν. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς.

Οξεία ηπατίτιδα: Μέσος όρος ηλικίας τα τρία έτη λέει το CDC

Μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν δηλωθεί ακόμα 11 περιστατικά, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Τα περιστατικά αυτά δεν χρειάστηκε να λάβουν ειδική θεραπεία, δεν παρουσίασαν καμία επιπλοκή και παραμένουν σε άριστη κατάσταση.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top