Πάτρα: «Μίλησαν» οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας - Τι φοβόταν το παιδί;

Η ανάλυση της κλινικής ψυχολόγου στην υπόθεση της Πάτρας

Η διορισμένη ψυχολόγος στην υπόθεση της Τζωρτζίνας έδωσε μία αναλυτική έκθεση για τις τέσσερις ζωγραφιές του παιδιού, τις οποίες κλήθηκε να εξετάσει. «H ζωγραφιά μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι η Τζωρτζίνα βρισκόταν σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσει  και να κατανοήσει τον θάνατο», αναφέρει στο πόρισμά της η ψυχολόγος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έβγαλε δελτίο Τύπου με την αδελφή και τη μητέρα της

Τα συμπεράσματα της κλινική ψυχολόγου που διορίστηκε από την ανακρίτρια για την υπόθεση θανάτου της εννιάχρονης Τζωρτζίνας προκαλούν ανατριχίλα. Στην έκθεσή της, η ειδικός αναφέρει ότι οι ζωγραφιές του κοριτσιού είπαν πολλά για το τι βίωνε το κοριτσάκι την εποχή που τις ζωγράφισε.

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα φοβόταν ότι θα πεθάνει και φαίνεται στις ζωγραφιές της»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τέσσερις συγκεκριμένες ζωγραφιές «είπαν» πολλά για το πώς αισθανόταν το παιδί. Συγκεκριμένα, η ζωγραφιά, την οποία έκανε η Τζωρτζίνα όταν ήταν επτάμιση ετών, έχει τεράστια σημασία. 

Πάτρα: Τι έδειξαν οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Πρόκειται για τη ζωγραφιά που γράφει «η μαμά μου σήμερα ξαφνικά έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό». Είναι μια ζωγραφιά όπου το παιδί ζωγραφίζει για πρώτη φορά με στυλό και κάνει τρία αγγελάκια. Τα δύο μέσα σε έναν κύκλο σαν καρδιές που αιωρούνται και το τρίτο αγγελάκι κοντά στα άλλα δύο. Ειναι σαφές για την ειδικό ότι πρόκειται για τα τρία κοριτσάκια.

Η ειδικός καταλήγει αναλύοντας τα σχέδια του παιδιού:

«Αυτή η ζωγραφιά μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι η Τζωρτζίνα βρισκόταν σε μία προσπάθεια να επικοινωνήσει και να κατανοήσει τον θάνατο πια των δύο αδερφών της και ίσως έναν ακόμη μεγαλύτερο φόβο της, ότι ίσως μπορεί αυτή τη φορά να συμβεί το ίδιο και σε εκείνη».

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα άλλο συμπερασμα απο τις ζωγραφιές: ότι αποτύπωνε τις αγωνίες της σε σχεση με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και τη δική της σωματική ακεραιότητα, ζητώντας ένα στήριγμα απο τον πατέρα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top