Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα φοβόταν ότι θα πεθάνει και φαίνεται στις ζωγραφιές της»

Τι λέει παιδοψυχολόγος για της ζωγραφιές της μικρής

Η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή, η οποία εξέτασε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας εξήγησε ότι μέσα από αυτές φαίνεται ότι το παιδί φοβόταν τον θάνατο. Υποστήριξε ότι μέσα από τις ζωγραφιές της πέρασε αρκετά μηνύματα τόσο για τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, όσο και για το περιβάλλον στο οποίο ζούσε.

Η πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τους θανάτους των τριών παιδιών. Η Τζωρτζίνα δηλητηριάστηκε από κεταμίνη και φαίνεται ότι μέσα από τις ζωγραφιές της προσπάθησε να αποκαλύψει όσα ζούσε στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα. 

ζωγραφιά Τζωρτζίνα

Ζωγραφιά της μικρής Τζωρτζίνας

Η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή, η οποία μελέτησε τις ζωγραφιές της εννιάχρονης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε πως η Τζωρτζίνα φοβόταν τον θάνατο.

«Τα παιδιά χρησιμοποιούν τη ζωγραφική γιατί δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με τη λεκτική επάρκεια που θα μπορούσε ένας ενήλικας» δήλωσε η ειδικός και εξήγησε πως μέσω της ζωγραφικής μπορούν να πουν πολλά. 

«Μέσω της ζωγραφικής μπόρεσα να δω τα βαθιά μηνύματα του παιδιού. Κατάλαβα ότι το παιδί κινδυνεύει, ότι νιώθει άγχος, νιώθει ανασφάλεια», είπε. 

Όπως είπε η κ. Μπογιατζή, μέσα από τα μάτια της Τζωρτζίνας στις ζωγραφιές της καταλάβαμε ότι ήθελε να δείξει κάτι. 

Τζωρτζίνα Ρούλα Πισπιρίγκου Μάνος Δασκάλακης

Από τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας φαίνεται ότι το παιδί φοβόταν ότι θα πεθάνει, αναφέρει η παιδοψυχολόγος Χ. Μπογιατζή

Σύμφωνα με την ίδια «υπήρχε απουσία συναισθήματος από τη μητέρα από πριν» και πρόσθεσε ότι «η ζωγραφιά με το μαύρο κεφάλι της μητέρας της, υποδήλωσε ότι φοβόταν ότι θα πεθάνει. Ήταν ένα πολύ δυναμικό παιδί, έτρεχε, έπαιζε, χόρευε».

«Όταν ένα παιδί είναι φοβισμένο στο περιβάλλον του, αυτό είναι εν δυνάμει κακοποίηση. Θάνατος σε ένα παιδί είναι οτιδήποτε απειλεί την ψυχική του υγεία. Τα παιδιά αισθάνονται τον θάνατο πολύ πιο βαθιά από ότι εμείς, ίσως γιατί δεν τον έχουν απομυθοποιήσει. Στις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας φαινόταν η πάλη μέσα της ανάμεσα στο ένστικτο της ζωής και το ένστικτο του θανάτου», τόνισε η παιδοψυχολόγος.

Όπως εξήγησε, ως ειδικός αισθάνθηκε ιδιαίτερα δύσκολα γι’ όσα διέκρινε στις ζωγραφιές του παιδιού γιατί η μητέρα είναι το τελευταίο πρόσωπο που θέλουμε να ταυτοποιήσουμε ως απειλή. Είναι το πρώτο αντικείμενο αγάπης, ασφάλειας, ζωής για το παιδί.

Ανέφερε, επίσης, ότι η δικαιοσύνη θα λάβει υπόψη της το πόρισμα της κλινικής παιδοψυχολόγου Δέσποινας Σαβόγλου, η οποία είδε και τους γονείς από κοντά όπου διαπιστώνεται ότι το παιδί ζούσε σε ένα πολύ δυσμενές περιβάλλον.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top