Βόλος: Μυστήριο με τον θάνατο της 14χρονης Ελένης

Οι γονείς της είπαν ότι έπαθε ηλεκτροπληξία – Πέθανε από εισρόφηση

Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου της 14χρονης στον Βόλο, που πέθανε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μετά από νοσηλεία έξι μηνών διέταξε ο εισαγγελέας. Οι γονείς του παιδιού υποστήριξαν ότι έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ έκανε μπάνιο. Ωστόσο είχε εκδορές για τις οποίες δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις. Οι γιατροί είπαν ότι πέθανε από εισρόφηση.

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τον θάνατο της 14χρονης Ελένης, η οποία κατέληξε μετά από έξι μήνες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. 

Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θανάσιμο τραυματισμό της 14χρονης

Το κορίτσι, που έμενε στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας στον Βόλο με τη μητέρα του, τον πατριό του και το ετεροθαλές αδελφάκι του, φέρεται να έπεσε στην μπανιέρα του σπιτιού του στις 4 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr οι γονείς της Ελένης, τη μετέφεραν οι ίδιοι με ΙΧ αυτοκίνητο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και είπαν στους γιατρούς ότι υπέστη ηλεκτροπληξία από τον θερμοσίφωνα που ήταν σε λειτουργία την ώρα που έκανε μπάνιο

Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θανάσιμο τραυματισμό της 14χρονης

Η 14χρονη ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, όπου και νοσηλευόταν για έξι μήνες μέχρι τον θάνατό της. 

Οι γιατροί είπαν ότι πέθανε από εισρόφηση, ενώ το κορίτσι έφερε εκδορές στο πρόσωπο και τον λαιμό, οι οποίες δε διευκρινίστηκε πώς προκλήθηκαν. 

Μιλώντας στο Mega για την υπόθεση ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξήγησε πως μια ιατροδικαστική εξέταση μπορεί να διευκρινίσει αν όντως η 14χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία, καθώς το ρεύμα, όταν εισέρχεται στο σώμα, προκαλεί έγκαυμα και χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα, όπως η καρδιά. 

Όσον αφορά στην εισρόφηση ο κ. Λέων είπε: «Μια απώλεια συνείδησης έστω και στιγμιαία μπορεί να μας επιφέρει μια αδυναμία να διαχωριστεί η τροφή ή υγρά και να βρουν τη σωστή οδό που είναι ο οισοφάγος και να μπουν στο αναπνευστικό μας δίκτυο και να αποφράξουν τους βρογχικούς κλάδους και να δημιουργήσουν πνευμονία».

Σημαντικό πάντως ρόλο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, θα παίξει ο ιατρικός φάκελος του παιδιού, καθώς παρέμεινε για αρκετό καιρό στο νοσοκομείο.

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες τραυματισμού της 14χρονης Ελένης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top